Vanaf woensdag 20 januari zendt NPO 2 de nieuwe documentaireserie Revolutie in Indonesië uit. Hierin volgen we de Vlaamse schrijver David van Reybrouck op zijn reis naar Zuidoost-Azië, waar hij op zoek gaat naar de laatste getuigen van de dekolonisatie in Indonesië.

Revolutie in Indonesië gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Onderbelichte partijen
Voor deze documentaireserie heeft Van Reybrouck gekozen voor een internationaal perspectief op dit stukje wereldgeschiedenis; als Vlaming is de gewelddadige dekolonisatie in Indonesië geen onderdeel van zijn vaderlandse historie. Van Reybrouck gaat in gesprek met hoofdrolspelers, maar ook met onderbelichte partijen die een rol speelden in de revolutie.

Scherpzinnig
Van Reybrouck zorgt als een scherpzinnige observator voor een frisse blik op wat wij Nederlanders lange tijd als 'eigen' geschiedenis zagen. De auteur gaat, naast Indonesiërs en Nederlanders, ook in gesprek met medespelers waar weinig aandacht voor is. De serie is een logisch vervolg op het monumentale boekwerk Revolusi van Van Reybrouck, dat enkele maanden geleden verscheen.

De nieuwe documentaireserie Revolutie in Indonesië is vanaf woensdag 20 januari wekelijks rond 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Revolutie in Indonesië terugkijken bij Gids.tv.