Serierecensie: Fate: The Winx Saga is slap aftreksel van fantasy-tienerserie

Serierecensie: Fate: The Winx Saga is slap aftreksel van fantasy-tienerserie
'Trip down memory lane' voor Winx-fans

Film :

Vanaf 21 januari staat het eerste seizoen van Fate: The Winx Saga op Netflix. Voor de fans van de originele Winx tekenserie komt er een vertaling van het bijzondere verhaal in live-action. Lees hier de recensie van Fate: The Winx Saga.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Otherworld
Deze serie vertelt het coming-of-ageverhaal over vijf feeën die op het magische internaat Alfea in de ‘Otherworld’ leren hoe ze hun magische krachten kunnen beheersen. Ondertussen ontdekken ze ook nog eens hoe ze moeten omgaan met liefde, rivaliteit en de monsters die een bedreiging voor hun bestaan vormen…

Beoordeling van Gids.tv: ★½
De serie maakt al vanaf het begin duidelijk dat het geen kinderserie, maar een tienerserie is: De scheldwoorden komen er makkelijker uit dan de gemiddelde dialoog die er écht toe doet. De cast is jong en een aantal rollen springen er wel uit: Abigail Cowen, de hoofdrol, heeft er zichtbaar plezier in en ook de andere vrouwelijke rollen zijn nog redelijk. De mannen daarentegen krijgen we wel te zien, maar daar is alles mee gezegd. Ze krijgen totaal geen karakterontwikkeling mee. De dialogen zijn matig tot tenenkrommend, het verhaal is zwak en de clichés vliegen om je oren. We kunnen niet anders zeggen: een teleurstelling. 1,5 ster.

Cast
Abigail Cowen (The Chilling Adventures of Sabrina), Hannah van der Westhuysen (The Fugutives) e.a. spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Brian Young (The Vampire Diaries).

Vanaf 21 januari 2021 is Fate: The Winx Saga seizoen 1 te streamen op Netflix. Genre: Fantasy. IMDb-score: 7,0.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV