Vulkaan Etna uitgebarsten: top 10 beste rampenfilms én serie vol lava

Vulkaan Etna uitgebarsten: top 10 beste rampenfilms én serie vol lava
Met Sky Fire, Into the Inferno en veel meer

Kijktip :

Vorige maand kwam de actiefste vulkaan van Europa, de Etna, nog tot een uitbarsting. De eruptie leverde gelukkig geen groot gevaar op en niemand hoefde geëvacueerd te worden. Gids.tv heeft een top 10 met vulkanische rampenfilms en één serie geselecteerd waarbij je moet rennen voor je leven!

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

10. Floor Is Lava (2019)


Houd de voetjes van de vloer en zorg dat je niet geraakt wordt; dat is in essentie de opzet van de Netflix-hit Floor Is Lava. Deze hysterische spelshow wordt gepresenteerd door autosport-analist en co-host van Top Gear Rutledge Wood. Lees hier waar je deze serie FLoor Is Lava kunt streamen.

9. When Time Ran Out... (1980)

IMDb 4,6


Het verhaal gaat over Shelby (William Holden). Hij opent een weelderig palace-hotel op een afgelegen eiland waar in de buurt naar olie wordt geboord. Hank (Paul Newman) is de chef van een ploeg die naar olie zoekt en er achter komt dat een vulkaanramp zich aandient. Maar niemand luistert naar de raad van Hank, totdat de hel losbreekt. Lees hier waar je de film When Time Ran Out... kunt streamen.

8. SkyFire (2021)

IMDb 5,3


De zakenman Jack Harris heeft van een paradijselijk eiland een avonturenpark gemaakt met een borrelende vulkaan. Meng Li, dochter van geoloog Wentao Li, heeft een systeem ontwikkeld dat een dodelijke uitbarsting voorspelt, heel binnenkort. Bombastische actiefilm, met Jason Isaacs in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Skyfire kunt streamen.

7. Pompeii (2014)

IMDb 5,5


De film volgt het verhaal van een Keltische gladiator die in slavernij leeft. Aan de vooravond van een enorme vulkaanuitbarsting die Pompeii verwoest, wordt hij hevig verliefd op een edelvrouw. Dit zorgt er tevens voor dat hij oog in oog komt te staan met de man die zijn familie jaren eerder afslachtte. Met Game of Thrones-ster Kit Harington in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Pompeii kunt streamen.

6. Vulcano (1997)

IMDb 5,5


In deze toch wel erg foute en ongeloofwaardige actie- en rampenfilm breekt er hel en verdoemenis uit als een vulkaan tot uitbarsting komt in de miljoenenstad Los Angeles. Met niemand minder dan Tommy Lee Jones in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Vulcano kunt streamen.

Bekijk hier ook het artikel: Top 10: De beste films van het jaar 2020 en Flop 10: de slechtste films van 2020

5. Joe Versus the Volcano (1990)

IMDb 5,8


Samen dansen op de vulkaan met Tom Hanks en Meg Ryan. Deze romantische en komische film gaat over Joe. Hij is niet blij met zijn huidige werk. Joe beslist om samen met Patricia een wereldreis met hindernissen te ondernemen, die tenslotte zal moeten eindigen met een enorme sprong in een onvervalste vulkaan. Lees hier waar je de film Joe Versus the Volcano kunt streamen.

4. Dante's Peak (1997)

IMDb 6,0


Deze rampenfilm trekt werkelijk alle registers open wat betreft totale vernietiging. Van een complete snelweg tot een stadje (inclusief kerk): alles gaat eraan. Met een hysterische Linda Hamilton en Pierce Brosnan in de hoofdrollen. Eén tip: neem nooit oma mee op de boot... Want zij besluit (te vroeg) uit te stappen in een bloedheet en giftig vulkanisch meer. En er is geen redden meer aan. Deze guilty pleasure is erg vermakelijk. Lees hier waar je de film Dante's Peak kunt streamen.

3. The Croods (2013)

IMDb 7,2


Een leuke animatiefilm met een vulkaan als stralend middelpunt. Een hevige aardbeving zorgt ervoor dat holbewoner Grug en zijn familie hun vertrouwde omgeving moeten achterlaten. Tijdens de gevaarlijke zoektocht naar een nieuw thuis ontmoeten ze nieuwe vrienden en vijanden. Met de herkenbare stemmen van Emma Stone, Ryan Reynolds en Nicolas Cage. Lees hier waar je de film The Croods kunt streamen.

2. Into the Inferno (2016)

IMDb 7,2


Als kijker kan je niet dichter bij lava zitten als in deze Netflix Original-documentaire. Regisseur Werner Herzog reisde de hele wereld rond om de impact van vulkanen op geologie, de maatschappij en onze verbeelding te onderzoeken. Hij wordt hierbij bijgestaan door vulkanoloog Clive Oppenheimer. Ze bezoeken de meest bijzondere vulkanen in Indonesië, Ethiopië, IJsland en zelfs Noord-Korea. Een aanrader! Lees hier waar je de documentaire Into the Inferno kunt streamen.

1. Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

IMDb 6,2


Op nummer één de dinosaurus-blockbuster van een paar jaar geleden. Jurassic World: Fallen Kingdom is puur actiespektakel, vooral veroorzaakt door de lavaspuwende vulkaan. Bombastische actie, popcorn en vuurwerk waar je U tegen zegt. En het is hier letterlijk en figuurlijk rennen voor je leven, voor een monster van een berg die explodeert - met alle gevolgen van dien. Lees hier waar je de film Jurassic World: Fallen Kingdom kunt streamen.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vulkaan Etna uitgebarsten: top 10 beste rampenfilms én serie vol lava of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier