Bloedstollende historische thriller Munich zie je zaterdag

Bloedstollende historische thriller Munich zie je zaterdag
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Steven Spielberg heeft in zijn lange carrière al bewezen van alle markten thuis te zijn. Van opwindende avonturenfilms tot aangrijpende drama's, prachtige kinderfilms en indrukwekkende oorlogsproducties: de beste man kan bijna alles. Ook een historische thriller als Munich pakte weer geweldig uit. Deze ijzersterke film is zaterdag te zien op Spike en je kunt Munich streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
München, de Olympische Spelen van het jaar 1972. De wereld wordt plotseling opgeschrikt door de inval van Palestijnse terroristen in het Israëlische atletendorp. Twee atleten worden vermoord en negen anderen worden gegijzeld. Ook voor hen loopt het slecht af. Golda Meir, de premier van Israël, wil zich koste wat kost wreken en geeft Mossad-agent Avner de opdracht een team samen te stellen om de elf verantwoordelijke Palestijnen te vinden en te vermoorden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Spielberg heeft het aangedurfd om over een gevoelig onderwerp een historische thriller te maken en de Amerikaanse topregisseur slaagde daar glansrijk in. Munich is niet alleen een historisch document, maar ook een uitstekende Hollywoodproductie. Of de film helemaal historisch accuraat is, valt te betwijfelen. Niettemin is het interessant om te zien hoe er werd gereageerd op de actie van de Palestijnse terroristen. Hoewel Munich niet zo succesvol was als enkele andere Spielberg-producties, waren de critici laaiend enthousiast. Bij de Oscars van begin 2006 maakte de film kans op vijf beeldjes, onder meer Beste Film en Beste Regie.

Cast
Naast Eric Bana (Lone Survivor) en Daniel Craig (Knives Out) zijn ook Ciarán Hinds (Red Sparrow) en Geoffrey Rush (The King's Speech) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Steven Spielberg (Saving Private Ryan).

Munich (2005) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op zaterdag 7 augustus om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: geschiedenis, thriller. Speelduur: 164 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV