Bizarre satirische comedy Er ist wieder da zie je donderdag op RTL 7

Bizarre satirische comedy Er ist wieder da zie je donderdag op RTL 7
Ook te streamen via Videoland en Pathé Thuis

Kijktip :

Hoe zou het Adolf Hitler in de moderne tijd vergaan? Op deze - in eerste instantie - komische vraag krijgen we in Er ist wieder da een bij vlagen afschrikwekkend antwoord. Deze bizarre satirische comedy is op donderdag 21 januari te zien op RTL 7 en je kunt Er ist wieder da streamen via onder meer Videoland en Pathé Thuis.

Het verhaal
In Er ist wieder da wordt Adolf Hitler, de voormalige leider van nazi-Duitsland en het Derde Rijk, op een ochtend versuft wakker, midden in Berlijn. Hij heeft geen idee wat er aan de hand is en als hij op onderzoek uitgaat, ontdekt Hitler dat de Tweede Wereldoorlog al zo'n zeventig jaar achter ons ligt. In zijn ogen is het Duitsland sindsdien niet best vergaan: overal zijn buitenlanders, er is democratie en men betaalt met de euro. Omdat de mensen denken dat hij een komiek en imitator is, belandt hij al snel in een tv-programma als komische act.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
De discussie of je grappen mag maken over Adolf Hitler en de Tweede Wereldoorlog laaide begin 2020 weer op met de release van Jojo Rabbit, die echter doodleuk werd genomineerd voor zes Oscars. Zo hevig als met het uitbrengen van Er ist wieder da was de discussie dan ook niet. Dat kwam vooral door het feit dat hoofdrolspeler Oliver Masucci in sommige scènes over straat paradeerde in zijn Hitler-kostuum om de echte reacties van echte voorbijgangers te filmen. Dat leverde regelmatig bizarre taferelen op; er bleken zelfs nog genoeg aanhangers van zijn gedachtegoed rond te lopen.

Er ist wieder da (2015) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op donderdag 21 januari om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: comedy. Speelduur: 116 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Bizarre satirische comedy Er ist wieder da zie je donderdag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV