Woensdag in M: Pieter Omtzigt en Renske Leijten vertellen over de Toeslagenaffaire

Woensdag in M: Pieter Omtzigt en Renske Leijten vertellen over de Toeslagenaffaire
De gasten van woensdag 20 januari

Kijktip :

Uiteraard is er vanavond in M uitgebreid aandacht voor de inauguratie van Joe Biden, die op het moment van de uitzending net afgelopen is, maar verder komen ook Pieter Omtzigt en Renske Leijten langs om te praten over de Toeslagenaffaire.

Lees verder onder de video's.

De gasten in M - woensdag 20 januari

  • Na het opstappen van Lodewijk Asscher en Eric Wiebes kwam kabinet Rutte lll ten val over de Toeslagenaffaire. Het zijn de pitbulls van het Binnenhof Renske Leijten en Pieter Omtzigt die zich al jaren vastbijten in het dossier. Waar staan we nu en hoe kijken zij naar de huidige stand van zaken rondom de affaire? Vanavond zijn ze te gast bij M.
  • Niet alleen vanwege corona, ook het toenemende geweld in de Verenigde Staten zorgt ervoor dat de inauguratie van de 46e president er anders uit zal zien vandaag. Na de bestorming van het Capitool is de omgeving afgeschermd met hoge hekken en prikkeldraad. Ook is er een grote zogenoemde 'rode zone' rondom het parlementsgebouw waar geen toeschouwers mogen komen. M praat hier straks over met Amerikakenner Twan Huys en programmamaker Andrew Makkinga.
  • Traditiegetrouw kreeg ook tijdens de afgelopen verkiezingscampagne iedereen een eigen opkomstnummer. De man van vicepresident Kamala Harris koos het nummer 'You Get What You Give', van The New Radicals. Wat bleek? Dit was óók het favoriete nummer van Joe Biden's overleden zoon.Her Majesty en Lucas Hamming spelen het nummer vanavond bij M in de studio.
  • Tijdens de persconferentie vandaag kondigden demissionair premier Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid De Jonge de nieuwe ingrijpende maatregelen aan. De avondklok, die van 20.30 tot 04.30 zal gelden, is een noodzakelijke maatregel, aldus De Jonge. Toch is steun van het Tweede Kamer volgens Rutte essentieel. Vandaag of morgen volgt het Kamerdebat, dan zullen we horen vanaf wanneer de avondklok wordt ingevoerd. We praten erover met politicus Hubert Bruls, columnist Kustaw Bessems en politiek duider Sven Kockelmann.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in M: Pieter Omtzigt en Renske Leijten vertellen over de Toeslagenaffaire of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier