Woensdag in Op1: Maarten van Rossem over inauguratie Joe Biden

Woensdag in Op1: Maarten van Rossem over inauguratie Joe Biden
De gasten van woensdag 20 januari

Kijktip :

Vandaag vindt de inauguratie van Joe Biden plaats als 46e president van de Verenigde Staten. Maarten van Rossem is te gast bij Op1 om te praten over zijn impact. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - woensdag 20 januari

  • Als de Tweede Kamer ermee instemt, komt er wat het kabinet betreft een avondklok. Die zou zaterdag- of zondagavond moeten ingaan en loopt dan van 20.30 uur in de avond tot 04.30 uur in de ochtend. Dat hebben Mark Rutte en Hugo de Jonge vanmiddag bekendgemaakt tijdens de extra persconferentie. We praten erover met politiek commentator bij EenVandaag Joost Vullings en arts-microbioloog en OMT-lid Andreas Voss. En ook Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, schuift aan om te praten over de groeiende eenzaamheid onder ouderen.
  • Joe Biden wordt op dit moment beëdigd als 46e president van de Verenigde Staten. Gaat de man, die al een halve eeuw meedraait in de Amerikaanse politiek, het verschil maken? We praten erover met historicus Maarten van Rossem, Amerika-journalist Laila Frank en Amerikakenner Kirsten Verdel.
  • Het blijft een verhit onderwerp van discussie. Hoe effectief zijn de vaccins tegen al die nieuwe varianten van het virus? En is de tweede prik uitstellen met een aantal weken wel verstandig? We vragen het Marc Kaptein, directeur van Pfizer Nederland.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 20 januari gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Maarten van Rossem over inauguratie Joe Biden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier