Zenuwslopende rampenfilm Deepwater Horizon vrijdag te zien op Net5

Zenuwslopende rampenfilm Deepwater Horizon vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

De meeste rampenfilms gaan volledig over de top en kiezen voor totale wereldverwoesting - vooral Roland Emmerich (The Day After Tomorrow, 2012) heeft hier een handje van. Deepwater Horizon is in dat opzicht verfrissend, want deze film is gebaseerd op een waargebeurde ramp. Deze zenuwslopende film is vrijdag te zien op Net5 en je kunt Deepwater Horizon streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
De film volgt Mike Williams, die zijn vrouw en dochtertje achterlaat om te gaan werken op een boorplatform in de Golf van Mexico. Op het olieplatform, genaamd 'Deepwater Horizon', vindt op 20 april 2010 een gigantische explosie plaats. Miljoenen liters olie vervuilden de zee en er kwamen elf mensen om het leven. Het duurde bijna drie maanden voor het lek gedicht werd en al die tijd bleef de olie maar stromen, wat resulteerde in de grootste olieramp uit de Amerikaanse geschiedenis.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Een gigantische, waargebeurde explosie op een boorplatform in de zee geeft een filmmaker de kans om de spanning maximaal op te voeren tot het punt van de ontploffing. Bovendien zorgt het voor spectaculaire beelden en een flinke adrenalinestoot. Het geluid en de special effects zijn in Deepwater Horizon uitstekend verzorgd, en die werden dan ook allebei genomineerd voor een Oscar. Veel diepgang hebben de personages niet, maar de constante spanning in de film maakt dat meer dan goed.

Cast
Naast Mark Wahlberg (Patriots Day) en Kurt Russell (The Christmas Chronicles 2) zijn ook John Malkovich (Con Air) en Kate Hudson (How to Lose a Guy in 10 Days) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Peter Berg (Lone Survivor).

Deepwater Horizon (2016) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 22 januari om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama, thriller. Speelduur: 107 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zenuwslopende rampenfilm Deepwater Horizon vrijdag te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier