Donderdag bij M: Gert-Jan Segers over Tweede Kamerverkiezingen

Donderdag bij M: Gert-Jan Segers over Tweede Kamerverkiezingen
De gasten van donderdag 21 januari

Kijktip :

Je zou het haast vergeten, maar de verkiezingen staan alweer bijna voor de deur. Lijsttrekker Gert-Jan Segers van de ChristenUnie schuift vanavond aan bij Margriet. En er komen nog meer gasten en onderwerpen aan bod…

Lees verder onder de video's.

De gasten in M - donderdag 21 januari

  • Precies een eeuw geleden zaagde illusionist Percy Thomas Tibbels de eerste mens 'doormidden'. Bij M vieren we vanavond het 100-jarig bestaan van de befaamde truc. Illusionist Hans Klok weet de truc als geen ander uit te voeren en daarom schuift hij - natuurlijk mét zijn zaag - aan!
  • Over twee maanden gaan we weer naar de stembus. Maar vanwege de coronacrisis worden het andere Tweede Kamerverkiezingen dan we gewend zijn. Welke koers gaat het land varen? En wie staat er straks aan het roer? In aanloop naar de verkiezingen ontvangen we bij M verschillende lijsttrekkers, met vandaag Gert-Jan Segers van de ChristenUnie!
  • Tijdens de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden stal dichteres Amanda Gorman de show. Pas 22 lentes jong en daarmee de jongste dichteres ooit die mocht die spreken tijdens de inauguratie van een Amerikaanse president. Haar gedicht toonde de kracht van woorden en daarom is Ellen Deckwitz straks speciaal bij ons te gast met haar gedicht 'Rebel'.
  • Vandaag in het Kamerdebat stonden de avondklok en andere nieuwe coronamaatregelen centraal. Een Kamermeerderheid gaat akkoord met een avondklok vanaf 21.00 uur. Ondanks de morele bezwaren van de oppositie, is er volgens demissionair premier Mark Rutte geen andere weg. M bespreekt de avondklok en de rest van het debat straks met politiek redacteur van het NRC Rik Rutten en columnnist van de Volkskrant Kustaw Bessems.
  • Een heftige tijd voor ouderen, kwetsbaren en zéker ook jongeren... Zijn zij extra kwetsbaar voor de maatregelen? En wat kunnen we doen om te voorkomen dat jongeren in psychische problemen komen? We vragen het straks aan kinder- en jeugdpsychiater Arne Popma en Andrea Evers: gezondheidspsycholoog en lid van de RIVM Corona Gedragsunit.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag bij M: Gert-Jan Segers over Tweede Kamerverkiezingen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier