Zaterdag in Verborgen verleden: Diederik Ebbinge doet verrassende ontdekkingen

Zaterdag in Verborgen verleden: Diederik Ebbinge doet verrassende ontdekkingen
Een duik in de familiegeschiedenis

Kijktip :

Zaterdagavond is er weer een nieuwe aflevering van Verborgen verleden te zien op NPO 2. Deze week is het acteur, regisseur en Promenade-presentator Diederik Ebbinge die een duik in zijn eigen familiegeschiedenis neemt.

Verborgen verleden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Verzetsdaden
Zoals velen in Verborgen verleden gaan we van start in de recente geschiedenis, en dan arriveer je algauw bij de Tweede Wereldoorlog. Ook in de familie van Ebbinge heeft die zijn sporen nagelaten. Hij gaat op zoek naar de verzetsdaden van zijn opa, waarbij hij de nodige verrassende ontdekkingen doet. Maar er is natuurlijk veel meer te ontdekken.

Lees verder onder de video's.

Johan van Oldenbarnevelt
De familie van Ebbinge blijkt er één vol dichters, gelovigen en vluchtelingen. Welke lessen kan hij hieruit trekken voor zijn eigen leven? Zelfs de grote namen uit de vaderlandse geschiedenis komen in deze aflevering aan bod: het bloed van Johan van Oldenbarnevelt heeft de historie van Ebbinges familie gekleurd. Hij ontdekt namelijk dat zijn voorvader de terdoodveroordeelde bijstond in diens laatste uren.

Verborgen verleden is elke zaterdag rond 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Verborgen verleden terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag in Verborgen verleden: Diederik Ebbinge doet verrassende ontdekkingen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier