Paul Verhoeven-klassieker Total Recall zaterdag te zien op Veronica

Paul Verhoeven-klassieker Total Recall zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Netflix

Kijktip :

Hoewel Paul Verhoeven in Nederland vooral furore maakte met rauwe, realistische films, staat hij in Hollywood toch hoofdzakelijk bekend als science fiction-regisseur. Die status heeft hij mede te danken aan de klassieke actie- en sf-film Total Recall, met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. De film is zaterdag te zien op Veronica en je kunt Total Recall streamen via onder meer Amazon Prime en Netflix.

Het verhaal
Douglas Quaid wil dolgraag naar Mars. Omdat dit niet mogelijk is, neemt hij contact op met een bedrijf dat herinneringen verkoopt. Op deze manier hoopt hij toch iets van Mars te zien. Met het plaatsen van de herinneringen in zijn hoofd gaat er echter iets mis. Hierdoor herinnert Douglas zich dat hij een geheim agent is die tegen een vijand van Mars strijdt. Vanaf dat moment belandt hij in een draaikolk van gebeurtenissen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Nadat Verhoeven een glorieus Hollywooddebuut beleefde met RoboCop (1987), ging hij meteen door met een volgende science fiction-film. Dit keer kon hij beschikken over de lucratieve ster Arnold Schwarzenegger én een aanstormend talent, die we ook in Verhoevens volgende film terug zouden zien: Sharon Stone. Het verhaal is lekker bizar, maar steekt ook (opnieuw) de draak met de Amerikaanse cultuur en onderstreepte Verhoevens reputatie als een groot satirist van de Verenigde Staten. Ook zitten er enkele typisch Verhoeviaanse scènes in, zoals de vrouw met de drie borsten. Een film die je gezien moet hebben.

Cast
Naast Arnold Schwarzenegger (The Expendables) en Rachel Ticotin (Man on Fire) zijn ook Sharon Stone (Basic Instinct) en Ronny Cox (RoboCop) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Paul Verhoeven (Starship Troopers).

Total Recall (1990) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op zaterdag 23 januari om 22.10 uur te zien op Veronica. Genre: actie, science fiction, thriller. Speelduur: 113 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Paul Verhoeven-klassieker Total Recall zaterdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier