Zondag in De wereld van de Chinezen: Ruben Terlou reist naar Madagaskar

Zondag in De wereld van de Chinezen: Ruben Terlou reist naar Madagaskar
Chinese bedrijven doen graag zaken op eiland

Kijktip :

Zondagavond (24 januari) is de derde aflevering van de enorm goed bekeken docuserie De wereld van de Chinezen te zien op NPO 2. In deze episode gaat Ruben Terlou naar het Afrikaanse eiland Madagaskar, waar Chinese bedrijven graag zakendoen.

De wereld van de Chinezen gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Natuurlijke bronnen
Het exotische, afgelegen eiland heeft een grote aantrekkingskracht op de Chinese. Het barst namelijk van de natuurlijke bronnen en dus is er een hoop te halen voor investeerders. En omdat de bevolking er arm is, is de arbeid goedkoop. Terlou gaat op onderzoek uit op het eiland en duikt met lokale vissers.

Lees verder onder de video's.

Ketting
Ook spreekt Terlou met de bemanning van een Chinese vissersvloot die net aan de ketting is gelegd door de nieuwe president van Madagaskar. In het binnenland ontmoet hij lokale families, die onder de brandende zon op Chinese katoenplantages werken. Ook bezoekt hij een Chinese katoenbaas, wiens investering desastreus heeft uitgepakt.

De wereld van de Chinezen is elke zondag om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De wereld van de Chinezen terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV