Science fiction-avontuur Star Trek: First Contact woensdag te zien op Spike

Science fiction-avontuur Star Trek: First Contact woensdag te zien op Spike
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Hoewel Patrick Stewart voor Star Trek al naam had gemaakt als toneelacteur in Engeland, brak hij met deze franchise wereldwijd door. Het toont meteen aan hoe breed zijn kwaliteiten zijn: Stewart switcht met speels gemak tussen Shakespeare en science fiction. Star Trek: First Contact is woensdag te zien op Spike en je kunt Star Trek: First Contact streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinen is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Het ruimteschip Enterprise E patrouilleert aan de rand van ons sterrenstelsel, wanneer de bemanning een belangrijke noodboodschap van het hoofdkwartier van de Starfleet ontvangt: de Borg, een uiterst wraakzuchtig buitenaards volk, zijn de ruimte van de Federatie binnengedrongen en stevenen af op de aarde. Kapitein Picard negeert de instructies van zijn oversten, die hem het bevel geven neutraal te blijven, en zet de achtervolging in op de vijandige vloot. Maar de gevreesde koningin van Borg, die Picard zes jaar geleden gevangen had genomen, weigert de strijd te staken.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Science fiction - en dan met name het Star Trek-universum - blijft een kwestie van love it or hate it. Sommige mensen vinden de bizarre avonturen en (bij vlagen) bordkartonnen personages maar niks, terwijl anderen er juist in zwelgen. Hoe dan ook is Star Trek: First Contact gewoon een uitstekende science fiction-film en één van de betere producties uit de hele reeks. De film was redelijk succesvol in de bioscopen en heeft de tand des tijds goed doorstaan, want het avontuur houdt je nog steeds op het puntje van je stoel.

Cast
Naast Patrick Stewart (Logan) en Brent Spiner (Independence Day: Resurgence) zijn ook Alfre Woodard (Annabelle) en James Cromwell (L.A. Confidential) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jonathan Frakes.

Star Trek: First Contact (1996) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op woensdag 27 januari om 22.30 uur te zien op Spike. Genre: avontuur, science fiction. Speelduur: 111 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Science fiction-avontuur Star Trek: First Contact woensdag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV