Vanavond op tv: UFC 257 met McGregor - Poirier, Matthijs gaat door, Patrick Laureij

Vanavond op tv: UFC 257 met McGregor - Poirier, Matthijs gaat door, Patrick Laureij
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 23 januari

Kijktip :

Deze zaterdagavond belooft weer een diverse tv-avond te worden. Ga je voor cabaret of een vechtsportevenement? Ook kun je kijken naar het vervolg van Matthijs Gaat Door, of een optreden van Snow Patrol. Ga je voor het verleden van Diederik Ebbinge of een docu over de opmerkelijke levensstijl van Diego Maradona... Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 23 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiefilm: Predator

Veronica
20:00 uur

In de actiefilm Predator worden Dutch en zijn commando's in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt het duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben dat voor de sport op mensen jaagt. Maar de commando's zullen niet zonder gevecht ten onder gaan.


Cabaret: Patrick Laureij - Nederlands Hoop

SBS 6
20:30 uur

In de wekelijkse reeks cabaretshows zendt SBS6 deze zaterdagavond de voorstelling Nederlands Hoop van Patrick Laureij uit. Het is zijn tweede. Hij laat hierin zijn stoere kant zien, maar verrast het publiek ook door zijn kwetsbare kant te tonen en openlijk te praten over zijn woedeaanvallen en depressie. Nederlands Hoop is een voorstelling met scherpe grappen en uiteraard Patricks Rotterdamse accent, die onverminderd te horen is.


Verborgen verleden: Diederik Ebbinge

NPO 2
20:35 uur

In deze aflevering van het programma Verborgen verleden duikt acteur, regisseur en cabaretier Diederik Ebbinge in zijn familiegeschiedenis. Diederik gaat op zoek naar de verzetsdaden van zijn opa en doet verrassende ontdekkingen. Zijn familie blijkt er één vol dichters, gelovigen en vluchtelingen. Welke lessen kan hij hieruit trekken voor zijn eigen leven? Ook blijkt het toch echt het bloed van Johan van Oldenbarnevelt te zijn dat Diederiks familiegeschiedenis kleurt als hij ontdekt dat zijn voorvader de terdoodveroordeelde bijstond in diens laatste uren.


Terug: Matthijs gaat door

NPO 1
21:40 uur

Na de speciale uitzending op oudejaarsavond is Matthijs van Nieuwkerk deze zaterdagavond terug voor de start van een volledig seizoen van Matthijs gaat door. Wekelijks een programma vol verwondering, rond 21:35 uur op NPO 1. De afgelopen twee zaterdagen ging Matthijs gaat door steeds niet door, omdat de presentator vanwege een coronabesmetting thuis moest blijven. Nu zijn de klachten voorbij en is het alsnog tijd om te beginnen aan zijn zaterdagavondshow. Net als voor de oudejaarsspecial is er weinig bekend over de invulling van het programma. De geplande tv-arena met vierhonderd man publiek zal er niet zijn, maar ongetwijfeld is er ruimte voor humor, muziek en andere verrassingen. Het doel van het programma is om verwondering te creëren met de gasten en onderwerpen. Ook "stelt Matthijs af en toe orde op zaken door wat prijsjes uit te reiken", laat omroep BNNVARA weten.


Docu: What Killed Maradona

Discovery
22:30 uur

Als een van de beste voetballers aller tijden, was Maradona vooral ook berucht om zijn controversiële leven vol verslavingen. De documentaire What Killed Maradona onderzoekt het niet eerder vertelde verhaal van Maradona’s verslavende levensstijl. Van een jonge en getalenteerde voetballer die voor het eerst kennismaakt met de 'medische hulp' om hem te laten groeien tot zijn extreme afhankelijkheid naar cocaïne, alcohol en eten. Zijn faam als meest gewaardeerde als meest verguisde voetballer heeft uiteindelijk een negatieve weerslag gekregen op zijn mentale en fysieke gesteldheid. Deze documentaire brengt alles tezamen wat uiteindelijk leidde tot zijn noodlottige einde.


Concert: Snow Patrol Plays Baloise Session 2019

NPO 3
23:00 uur

Registratie van het concert dat Snow Patrol in 2019 gaf tijdens Baloise Session, het populaire indoor boutique muziekfestival in Bazel. De Ierse band Snow Patrol is trouw aan de eigen cultuur. De kracht en trots van Ierland en Schotland doordringt de liederen van de muzikanten. Hun muziek vermengen krachtige volksliederen die tot ver buiten de horizon klinken met gevoelens van stille eenzaamheid en respectvolle nederigheid. Nummers als Chasing Cars en Run, werden internationale hits. Chasing Cars was het meest gespeelde nummer van het afgelopen decennium in het Verenigd Koninkrijk.


Live: UFC 257 met McGregor - Poirier

SBS 9
04:00 uur

In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 januari is het tijd voor het vechtsportevenement UFC 257. Het hoofdgevecht is tussen Dustin Poirier en Conor McGregor. SBS9 doet vanaf 04.00 uur live verslag op tv. Online kun je naar een livestream bij Gids.tv kijken. Zeven jaar geleden versloeg McGregor Poirier al in de eerste ronde.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV