Vanavond op tv: TV Show: vrouw en dochters Herman Brood, De wereld van de Chinezen: Madagaskar en meer

Vanavond op tv: TV Show: vrouw en dochters Herman Brood, De wereld van de Chinezen: Madagaskar en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 24 januari

Kijktip :

Vanavond is er voor ieder wel wat wils op televisie. Zo kun je kijken naar de derde aflevering van Ruben Terlou's De wereld van de Chinezen waarin hij deze week naar Madagaskar reist. Ook kun je kijken naar Heel Holland Bakt, Stegeman op de Bres en TV Show: vrouw en dochters Herman Brood. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 24 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

De wereld van de Chinezen: Madagaskar

NPO 2
20:20 uur

In de derde aflevering van De wereld van de Chinezen reist Ruben Terlou naar Madagaskar. Op dat exotische, afgelegen eiland doen Chinese bedrijven graag zaken. Er is een hoop te halen, want het land is rijk aan natuurlijke bronnen. En omdat de bevolking er arm is, is arbeid goedkoop. Ruben Terlou duikt met lokale vissers en spreekt de bemanning van een Chinese vissersvloot die net aan de ketting is gelegd door de nieuwe president van Madagaskar. In het binnenland ziet Ruben hoe hele Malagassische families onder een brandende zon op Chinese katoenplantages werken. En hij ontmoet een Chinese katoenbaas, wiens investering desastreus heeft uitgepakt.


Heel Holland Bakt: thema is koek

NPO 1
20:25 uur

Het thema van deze week is koek. De zes overgebleven bakkers maken een pannenkoekentaart, kano's en een toren van macarons. In de signatuuropdracht maken de kandidaten pannenkoeken, want daar kun je ook taart van maken. Hij moet bestaan uit minstens tien pannenkoeken en lijken op een echte taart. Dat blijkt nog een enorme uitdaging. Tijdens de technische opdracht maken de deelnemers kano’s. Krokante koeken die worden gevuld met amandelspijs. Het spektakelstuk is er één naar Janny’s hart. De bakkers maken namelijk haar favoriete koekje: macarons. Ze bouwen er zelfs een hele toren van.


Sciencefictionfilm: Star Trek - First Contact

Spike
20:30 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Na een epische strijd tegen de cybernetische Borg volgen kapitein Picard en de bemanning van de Enterprise de Borg Sphere naar de 21e eeuw om te voorkomen dat de Borg de tijdlijn van de aarde besmetten.


Stegeman op de Bres: opgelicht door moeder

SBS 6
21:25 uur

In deze aflevering van Stegeman op de Bres helpt Alberto Stegeman Justin, die voor tienduizenden euro's is opgelicht door zijn bloedeigen moeder Bianca. Het is een zeer schrijnend verhaal dat te bizar voor woorden is. Bianca heeft achter Justins rug om een creditcard aangevraagd op zijn naam en allerlei schulden gemaakt. Helaas staat het verhaal van Justin niet op zichzelf, want gedurende het onderzoek blijkt Bianca ook haar eigen ouders en een goede vriend te hebben opgelicht. Justin vraagt hulp aan Alberto en wil dat zijn moeder wordt aangepakt, hoopt op straf voor haar en verlangt naar een schuldenvrij leven.


TV Show: vrouw en dochters Herman Brood

NPO 1
21:25 uur

Ivo ontmoet Herman Broods echtgenote Xandra en hun dochters Lola en Holly. Ze halen herinneringen op aan Broods optredens in de TV Show en vertellen hoe Xandra en Holly in de pauze van een circusvoorstelling te horen kregen dat Herman van het dak van het Hilton was gesprongen. En een terugblik op de gesprekken met honderdjarigen die met enige regelmaat bij Ivo aan tafel verschenen. Inclusief Jo van Schaik, die naar aanleiding van de reacties op de uitzendingen waarin zij te zien was 'besloot nog een paar jaartjes extra te willen blijven leven'. Ze werd uiteindelijk 107.


Tegenlicht: technologie als religie

NPO 2
22:10 uur

Godsdienst heeft een nieuwe concurrent: dataïsme. De belofte is een programmeerbaar paradijs, waarin artificiële intelligentie ons eeuwig leven en geluk schenkt. Tegenlicht komt deze aflevering met een zoektocht naar zingeving in het techtijdperk. Tot voor kort hadden religies het alleenrecht op de hemel. Maar godsdienst heeft een nieuwe concurrent: het dataïsme. De overtuiging dat uiteindelijk alles, ook het leven zelf, niets meer is dan data. Wat betekent het dataïsme voor de toekomst van religie en spiritualiteit? En kan het ons, naast tal van praktische zegeningen, ook zingeving bieden? Filmmaker Hans Busstra, die als gereformeerde domineeszoon de kerk verliet, gaat op zoek naar zingeving en spiritualiteit in het techtijdperk.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV