Opmerkelijke documentaire #thisisegypt2 zie je dinsdag op NPO 2

Opmerkelijke documentaire #thisisegypt2 zie je dinsdag op NPO 2
Leven in een dictatuur

Kijktip :

Dinsdagavond is de fascinerende, opmerkelijke documentaire #thisisegypt2 te zien op NPO 2. In deze film gaat de Vlaamse arabist Ruth Vandewalle op onderzoek uit: ze verblijft al tien jaar in de dictatuur van Egypte, maar wil toch niet meer weg.

#thisisegypt2 gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Tahrirplein
Tien jaar geleden begon er op het Tahrirplein in Caïro een opstand voor democratische vrijheden, waar vooral voor gevochten werd door de jeugd. Het is echter uitgelopen op nog meer repressie. Nu gaat Vandewalle op zoek naar antwoorden bij haar Egyptische generatiegenoten, de twintigers van toen. Zij hebben het strijdtoneel verlegd naar hun eigen levens en hebben een oplossing: creëer je eigen werkelijkheid.

Onafhankelijkheid
In #thisisegypt2 volgt Vandewalle een aantal van haar eigen vrienden. Ze zoeken allemaal hun eigen weg naar onafhankelijkheid, maar dit moet voorzichtig gebeuren vanwege de politiestaat die Egypte is. Het is een documentaire over aanpassen, 'omdenken' en negeren, in een land waar "gewoon je ding doen" tot een ware kunst is verheven.

De documentaire #thisisegypt2 is op dinsdag 26 januari om 22.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu #thisisegypt2 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Opmerkelijke documentaire #thisisegypt2 zie je dinsdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier