Indrukwekkende documentaire De Sobibor Tapes woensdag te zien op NPO 2

Indrukwekkende documentaire De Sobibor Tapes woensdag te zien op NPO 2
Vergeten interviews van Jules Schelvis

Kijktip :

Woensdagavond (27 januari) is op NPO 2 de indrukwekkende oorlogsdocumentaire De Sobibor Tapes: vergeten interviews van Jules Schelvis te zien. Centrale gebeurtenis in deze documentaire is de opstand van een groep gevangenen in vernietigingskamp Sobibor, op 14 oktober 1943.

De Sobibor Tapes: vergeten interviews van Jules Schelvis gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Levende bewijs
De gevangenen verzetten zich hiermee tegen hun SS-bewakers en veertig jaar later besluit de Nederlander Jules Schelvis, zelf een overlevende van kamp Sobibor, twaalf mannen en vrouwen die bij de opstand betrokken waren te interviewen. Het levert uiteindelijk achttien uur aan historisch materiaal op, dat de basis vormt van deze documentaire. De beelden zijn het enige levende bewijs van de opstand in vernietigingskamp Sobibor.

Getuigenissen
Schelvis documenteerde een aantal indrukwekkende getuigenissen van de overlevenden, die de onmenselijke gebeurtenissen binnen de hekken van het kamp hebben doorstaan. Tijdens de gesprekken beleven de overlevenden opnieuw hoe ze zich voelden in het kamp - een plek waar moord en systematische vernietiging 'gewoon' was. De Sobibor Tapes is een verslag van hoe de Joodse revolte in Sobibor van minuut tot minuut plaatsvond.

De documentaire De Sobibor Tapes: de vergeten interviews van Jules Schelvis is op woensdag 27 januari om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu De Sobibor Tapes: vergeten interviews van Jules Schelvis terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende documentaire De Sobibor Tapes woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV