Woensdag in Het Dorp: Huub Stapel en Wim Daniëls bezoeken krimpdorpen

Woensdag in Het Dorp: Huub Stapel en Wim Daniëls bezoeken krimpdorpen
Steeds meer dorpen lopen leeg

Kijktip :

De reis van Huub Stapel en Wim Daniëls voor het programma Het Dorp gaat woensdagavond verder. Deze week bezoekt het bijzondere duo een aantal dorpen waar het thema 'krimp' hoog op de agenda staat.

Het Dorp gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Voorzieningen
De gevolgen van de krimp zijn groot, want Huub en Wim ontdekken dat steeds meer dorpen moeite hebben om de voorzieningen te behouden. Dat ervaren ze bijvoorbeeld in De Moer (Noord-Brabant), waar de inwoners met man en macht proberen te dorpsschool op en te houden, en in Waarde (Zeeland), waar de dorpswinkel failliet dreigt te gaan.

Dorpscafé
Veel dorpsbewoners vinden echter inventieve manieren om de voorzieningen tóch te behouden. Zo kochten tien dorpelingen in het Friese Wergea het dorpscafé op, dat nu helemaal is opgebloeid en weer het levendige middelpunt van het plaatsje is. Net als in andere afleveringen van Het Dorp laten Huub en Wim op deze manier zien hoe een dorp toch nog toekomst heeft.

Het Dorp is elke woensdag rond 21.55 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het Dorp terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Het Dorp: Huub Stapel en Wim Daniëls bezoeken krimpdorpen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier