Verrassende Bourne-opvolger The Bourne Legacy zie je woensdag op Veronica

Verrassende Bourne-opvolger The Bourne Legacy zie je woensdag op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Netflix

Kijktip :

Vijf jaar na The Bourne Ultimatum, de sublieme afsluiter van de Bourne-trilogie met Matt Damon in de hoofdrol, verscheen er nog een verrassend vervolg op deze geweldige filmserie: The Bourne Legacy. Hoewel iets minder van kwaliteit is ook deze actiefilm weer buitengewoon vermakelijk. Je ziet 'm woensdag op Veronica en je kunt The Bourne Legacy streamen via onder meer Amazon Prime en Netflix.

Het verhaal
Nadat Jason Bourne de media heeft ingelicht over Treadstone, probeert de CIA al zijn sporen uit te wissen. Onder bevel van Eric Byer wordt de verwante operatie Outcome stopgezet, een clandestiene proef om agenten bijna onverslaanbaar te maken door pillen en genetische modificaties. Alle deelnemers van dit experiment zijn een doelwit geworden. Tijdens een trainingsmissie in Alaska weet Outcome-agent Aaron Cross een aanslag op zijn leven te omzeilen. Om te kunnen overleven, zal hij echter aan meer pillen moeten komen...

Beoordeling Gids.tv: ★★★
Helaas kon regisseur Tony Gilroy in The Bourne Legacy niet meer terugvallen op de kwaliteiten van Matt Damon, en dus moest hij op zoek naar een vervanger - die de nieuwe geheim agent Aaron Cross zou gaan vertolken. De keuze viel uiteindelijk op Jeremy Renner, die helaas minder charismatisch is dan Damon. Niettemin wist Gilroy een aantal vertrouwde gezichten uit de Bourne-reeks te strikken voor deze film, onder wie Joan Allen, Albert Finney en David Strathairn. Samen met een aantal nieuwe sterren én prima actiescènes maakt het van deze film toch een plezierige kijkervaring.

Cast
Naast Jeremy Renner (Wind River) en Rachel Weisz (The Favourite) zijn ook Edward Norton (Motherless Brooklyn) en Stacy Keach (Nebraska) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Tony Gilroy (Michael Clayton).

The Bourne Legacy (2012) wordt beoordeeld met een 6,6 op IMDb en is op woensdag 27 januari om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 135 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Verrassende Bourne-opvolger The Bourne Legacy zie je woensdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV