Nieuw programma Propaganda gaat donderdag van start op NPO 3

Nieuw programma Propaganda gaat donderdag van start op NPO 3
De wereld van misinformatie, alternatieve feiten en fake news

Kijktip :

Het is één van de grote uitdagingen van deze tijd: hoe gaan we om met mis- en desinformatie, feiten en alternatieve feiten, hoaxes en fake news? In het nieuwe onderzoeksjournalistieke programma Propaganda nemen we een duik in deze wereld.

Propaganda gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Polarisatie
Door een schrikbarende toename van feiten en alternatieve feiten is er ook sprake van meer en meer polarisatie binnen onze samenleving. Toch zijn er in dit debat nog veel grijstinten te vinden. Hier gaat het programma Propaganda naar op zoek, want het blijkt soms wel érg makkelijk om mensen af te serveren door ze 'wappies' of 'aluhoedjes' te noemen.

Kern van waarheid
Is er namelijk geen kern van waarheid te vinden in de zorgen van deze mensen? En is het probleem niet minder zwart-wit dan de verhitte (online) discussies laten zien? De makers van Propaganda gaan journalistiek scherp en kritisch te werk, maar nooit vooringenomen en altijd met open blik. Van de anti-abortuslobby tot de geestelijke gesteldheid van Britney Spears: de media-informatie over allerlei onderwerpen wordt getoetst.

Het nieuwe programma Propaganda is vanaf donderdag 28 januari wekelijks rond 21.00 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Propaganda terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Propaganda gaat donderdag van start op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier