Joaquin Phoenix speelt alcoholistische striptekenaar in nieuwe film

Joaquin Phoenix speelt alcoholistische striptekenaar in nieuwe film
Gebaseerd op waargebeurd verhaal

Nieuws :

In Don't Worry, He Won't Get Far On Foot speelt Joaquin Phoenix (Walk The Line) de Amerikaan John Callahan, een alcoholist die na een auto-ongeluk verlamd raakt en in een rolstoel belandt. Onder aanvoering van zijn vriendin (Rooney Mara) en een welwillende sponsor (Jonah Hill) begint hij met afkicken. Ondertussen ontwikkelt hij een gave om edgy, aanstootgevende cartoons te tekenen.

De cartoons, die Callahan tekende door een potlood tussen zijn twee handen te klemmen, raakten steeds populairder. Ze waren cynisch, erg grafisch en wellicht zelfs aanstootgevend. Tegelijkertijd konden ze ook rekenen op flink wat kritiek van de mensen in zijn stad Portland, die zijn cartoons lazen in de lokale krant.

In Don't Worry, He Won't Get Far On Foot is te zien hoe Callahan deze unieke gave ontwikkelt en hoe hij met hulp van zijn vriendin en een sponsor zijn leven weer wil oppakken - met alle ongemakken die ermee gepaard gaan. Gus Van Sant, bekend van Milk en Good Will Hunting, regisseerde de film.

Callahan schreef een boek over zijn leven, getiteld 'Will the Real John Callahan Please Stand Up?'. De film baseert zich deels op dit verhaal.

In Amerika draait Don't Worry, He Won't Get Far On Foot vanaf 11 mei in de bioscoop. Wanneer hij in Nederland verschijnt, is nog niet bekend. Houd Gids.tv in de gaten voor meer info daarover.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Joaquin Phoenix speelt alcoholistische striptekenaar in nieuwe film of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV