Benauwende, angstaanjagende thriller Shutter Island vrijdag te zien op Spike

Benauwende, angstaanjagende thriller Shutter Island vrijdag te zien op Spike
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Het houdt maar niet op met Martin Scorsese. De legendarische regisseur maakte in de vorige eeuw al furore met klassiekers als Taxi Driver (1976), Raging Bull (1980) en Goodfellas (1990), maar bleef deze eeuw gewoon doorgaan met het maken van fantastische films. In 2010 verscheen de benauwende, angstaanjagende thriller Shutter Island, vrijdag te zien op Spike. Je kunt Shutter Island streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinen is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
U.S. Marshal Teddy Daniels moet in 1954 samen met zijn partner Chuck Aule de mysterieuze verdwijning van een gevangene uit een instelling voor geesteszieke criminelen onderzoeken. De moordenares is ontsnapt uit het psychiatrisch instituut op Shutter Island en vermoed wordt dat zij zich nog ergens op het eiland schuilhoudt. Tijdens zijn zoektocht stuit Teddy op een sinister web van misleiding en intriges. Hij bijt zich in de zaak vast en ontrafelt zo steeds meer geheimen over het eiland, zijn partner én zichzelf. Niets is meer wat het lijkt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Martin Scorsese wordt voornamelijk geassocieerd met zijn fantastische gangsterfilms: Mean Streets, Goodfellas, Casino, The Departed en The Irishman. De beste man heeft in zijn lange carrière echter al laten zien dat hij vrijwel elk filmgenre tot in de puntjes beheerst. In 2010 verscheen de psychologische thriller Shutter Island van zijn hand en dat was opnieuw een schot in de roos. Scorsese creëert een lugubere, maar sfeervolle omgeving op het grauwe eiland, waar hij de spanning maximaal weet op te voeren. Voeg daar een werkelijk sublieme cast aan toe en het is genieten geblazen.

Cast
Naast Leonardo DiCaprio (The Revenant) en Mark Ruffalo (Spotlight) zijn ook Ben Kingsley (Hugo), Max von Sydow (Game of Thrones) en Michelle Williams (The Greatest Showman) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street).

Shutter Island (2010) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is op vrijdag 16 april om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: drama, thriller. Speelduur: 138 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Benauwende, angstaanjagende thriller Shutter Island vrijdag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier