Woensdag in M: Danny Ghosen over zijn aanhouding tijdens avondklokrellen

Woensdag in M: Danny Ghosen over zijn aanhouding tijdens avondklokrellen
Dit zijn de gasten van woensdag 27 januari

Kijktip :

Iedere werkdag zitten er weer nieuwe gasten aan tafel bij talkshow M. Actuele onderwerpen worden besproken en vandaag, woensdag 27 januari, gaat het o.a. over Danny Ghosens aanhouding, Joe Bidens eerste week en het vernietigingskamp Sobibor.

DE GASTEN IN M - WOENSDAG 27 JANUARI

  • Actueler krijgt een programmamaker het bijna niet. Voor zijn docuserie Danny’s Wereld gaat hij namelijk op zoek ‘naar waar het wringt in onze maatschappij’. Van de nieuwste designerdrugs tot verspreiders van nepnieuws. Afgelopen dinsdagavond ging Danny Ghosen tijdens de avondklokrellen op pad met persfotograaf Joey Bremer. Hij werd vervolgens aangehouden door de politie. Hoe dat precies zit, vertelt hij vanavond aan tafel bij M.

  • De verwachtingen waren - en zijn - hooggespannen. Zowel aanhangers van de nieuwe president Joe Biden, als de rest van de wereld, keken met grote ogen mee tijdens de eerste dagen van zijn nieuwe ambt. Hij en Kamala Harris hebben flinke stappen gezet om de verwachtingen waar te maken. Wat is er in Joe Bidens eerste week al gebeurd? We bespreken het met Amerikakenner Twan Huys.

  • Sobibor, het vernietigingskamp waar heel veel mensen van het leven zijn beroofd. Eén van de weinige Nederlandse overlevenden was Jules Schelvis. Schelvis, die in 2016 overleed, zag het als zijn opdracht om het verhaal over de opstand in november 1943 te vertellen. Hij interviewde in de jaren ‘80 twaalf ooggetuigen die onder valse voorwendselen naar het kamp werden getransporteerd en later wisten te ontvluchten. Die beelden zijn nu door Piet de Blaauw samengevoegd. Hij schuift samen met Jetje Manheim, een vriendin van Jules Schelvis, straks aan bij M.

  • Het was de afgelopen dagen onrustig in Nederland. Na invoering van de avondklok zijn we al drie avonden op rij getuigen van rellen verspreid over het hele land, wordt er gesproken over de inzet van het leger, zijn er óók nog zorgen over de voorraden van het coronavaccin en ligt demissionair minister Hugo de Jonge onder vuur. Politiek chef van de NRC Guus Valk praat ons bij met het laatste nieuws na het debat vandaag in Den Haag.

  • Is het nou wel of niet verstandig om de verkiezingen over 49 dagen door te laten gaan? Die vraag hangt al een tijdje boven politiek Den Haag. Vandaag kwam demissionair vicepremier Kasja Ollogren met een duidelijk antwoord. Om 19.00 uur schuift ze aan bij M.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in M: Danny Ghosen over zijn aanhouding tijdens avondklokrellen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV