Woensdag in Op1: Advocaat Arjon Tieman wil ziekenhuis-relschoppers niet bijstaan

Woensdag in Op1: Advocaat Arjon Tieman wil ziekenhuis-relschoppers niet bijstaan
Dit zijn de gasten van woensdag 27 januari

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 27 januari 2021

  • Onder huisartsen en verpleeghuisbestuurders is veel kritiek op het vaccineren per doelgroep. Met de regels die er nu zijn kan het voorkomen dat een deel van de bewoners in een verpleeghuis wel gevaccineerd wordt en een ander deel weer niet. Vanavond bij Op1 huisarts Marieke Verlaan, verpleeghuisbestuurder Mireille de Wee en de 93-jarige Miep Loots over het rommelige en onduidelijke verloop van vaccinaties bij ouderen.

  • De vriendin van advocaat Arjon Tieman werkt in een ziekenhuis dat zondag werd belaagd door relschoppers. Hij laat in een bericht dat veelal gedeeld is op social media weten geen relschoppers bij te willen staan bij hun verdediging. Vanavond bij Op1 vertelt Tieman waarom hij dit besluit heeft genomen.

  • Deze week stapte donorkind Maria naar de rechter. Ze wil weten wie haar biologische vader is. Haar moeder koos destijds voor een niet-anonieme donor, zodat Maria er op haar 16de zelf voor kon kiezen om de gegevens van haar vader te verkrijgen. Echter, in de tussenliggende jaren heeft haar biologische vader zijn status veranderd naar ‘anoniem’. Maar kan dat zomaar? Maria en haar moeder vinden van niet en schakelen de rechter in. Vanavond bij Op1 vertellen Maria, haar moeder en halfzusje Myrthe hun verhaal.

  • Het OM laat zijn spierballen zien met snelrecht- en supersnelrechtzittingen voor relschoppers. De eersten mochten zich vandaag verdedigen tegenover de rechter. Vanavond bij Op1 rechtbankverslaggever voor De Telegraaf Saskia Belleman, OM-topman Gerrit van der Burg en advocaat Gerald Roethof over de eerste veroordelingen voor de relschoppers.

  • In de Tweede Kamer werd vandaag gedebatteerd over de rellen van afgelopen dagen en de politie-inzet daarbij. Vanavond bij Op1 VVD-kamerlid Dilan Yesulgöz over het debat waarbij het er fel aan toe ging.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Advocaat Arjon Tieman wil ziekenhuis-relschoppers niet bijstaan of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier