Vanavond op tv: start Propaganda, eerste aflevering Danny's wereld en meer

Vanavond op tv: start Propaganda, eerste aflevering Danny's wereld en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 28 januari

Kijktip :

Vanavond zien we weer een aantal terugkerende én nieuwe programma's. Op NPO 3 gaat het onderzoeksprogramma Propaganda van start en op NPO 2 is de eerste aflevering van Danny's wereld te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 28 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Zembla

NPO 2
20:30 uur

Het onderzoeksjournalistieke programma Zembla is vanaf vanavond weer terug met nieuwe reportages. De eerste aflevering gaat over de uitgeputte bodem als gevolg van de landbouw. Het boerenland is er slecht aan toe. Het gevolg van overmatig gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen, van steeds meer dieren en hoge opbrengsten per hectare. De intensieve landbouw heeft desastreuze gevolgen voor de bodemvruchtbaarheid.


Docu-avond: Mega Metro

RTL Z
20:30 uur

Tussen 20:30 en 00:20 uur zendt RTL Z vanavond de volledige vierdelige documentaireserie Mega Metro uit. Hierin wordt de bouw van de langste metrotunnel van Australië gevolgd. Het enorme infrastructuurproject bestaat uit 66 kilometer spoor waar 31 metrostations aan grenzen en loopt recht onder het Centraal Station en de iconische haven van Sydney door. De documentaire volgt de voortgang van de bouw op de voet.


Marble Mania: Nick, Simon & Kees

SBS 6
20:30 uur

In de tweede aflevering van Marble Mania gaan Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol de knikkerstrijd met elkaar aan. Elke ronde in Marble Mania begint met een behendigheidsspel. De winnaar verdient drie knikkers voor de geluksbaan die erop volgt. De nummers twee en drie krijgen er twee en één. Met de resultaten in de geluksbanen krijgen de deelnemers punten. Wie aan het eind van de aflevering de meeste punten heeft, krijgt de meeste knikkers in de grote finale.


Filmkomedie: Pitch Perfect

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is vanavond de hilarische comedy Pitch Perfect te zien. De rebelse Beca wordt gevraagd voor de a capella zanggroep van haar nieuwe universiteit. De zanggroep bestaat uit een stel meiden dat elkaar af en toe in de haren vliegt, maar wanneer ze samen zingen klinkt het perfect. De zanggroep is gewend alleen traditionele a capella nummers te zingen, maar Beca krijgt het voor elkaar om totaal nieuwe mash-ups te verzinnen. Dit is een groot succes en de meiden maken ineens weer kans om hoog te eindigen in de nationale competitie.


Nieuw: Propaganda

NPO 3
21:00 uur

In het nieuwe programma Propaganda duikt een team van jonge onderzoeksjournalisten in mis- en desinformatie, facts en alternative facts en hoaxes en fake news. Feiten en alternatieve feiten leiden tot steeds meer polarisatie in onze samenleving. Propaganda gaat op zoek naar de vele grijstinten in het debat. Soms is het wel erg makkelijk om mensen af te serveren door ze 'wappies' of 'aluhoedjes' te noemen.


Nieuw: Danny's wereld

NPO 2
21:05 uur

Na Danny op straat is Danny Ghosen terug met het nieuwe programma Danny's wereld, waarin hij verslag doet van de problemen en spanningen op plekken of bij groepen die doorgaans moeilijk toegankelijk zijn. Danny gaat op zoek naar waar het wringt in onze maatschappij. Hij praat met mensen die moeilijk toegankelijk zijn en tot nu toe onzichtbaar waren voor het grote publiek, mensen die de grens opzoeken of daar overheen zijn gegaan of mensen die zich buitengesloten voelen.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Propaganda, eerste aflevering Danny's wereld en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier