Filmrecensie: Downsizing

Filmrecensie: Downsizing
Matt Damon denkt groot in kleine wereld

Film :

De link met Honey, I Shrunk the kids uit 1989 is makkelijk gemaakt, maar de film Downsizing is toch wat serieuzer van toon en heeft weinig actie. De trailer van Downsizing is al enige tijd uit en de verwachtingen waren positief. Maar de trailer geeft een leuker beeld van de film dan dat hij werkelijk is. De alledaagse Paul Safranek (Matt Damon) en zijn vrouw Audry (Kristen Wiig) hopen op een beter leven en besluiten om zich te laten verkleinen tot 13 centimeter groot. Maar of dat een goed idee is? Gids.tv kreeg de kans om de film al te zien. Lees hier de recensie van Downsizing.

Er is een grote uitvinding gedaan door Noorse wetenschappers. Met deze uitvinding kunnen ze eerst muizen en ook later mensen verkleinen naar 13 centimeter groot. Het plan is om dit binnen 200 jaar met de hele wereldbevolking te doen, om zo de problemen als klimaatsverandering, overbevolking en het afvalprobleem op te kunnen lossen. Als blijkt dat het spaargeld dat Paul en Audry hebben veel meer waard is in mini-mensen Leisureland, is het besluit om als kleinere mensen te leven snel gemaakt.

:article:img

Paul en Audry moeten afscheid nemen van elkaar om vervolgens het verkleiningsproces te doorstaan. Dit proces is leuk om te zien en gaat uiteraard niet zonder de nodige problemen. Paul maakt eenmaal in de wereld van kleine mensen ook kennis met bovenbuurman Dusan (gespeeld door Christoph Waltz), die wel weet hoe je een feestje moet vieren. Ook ontmoet hij de schoonmaakster Ngoc Lan (Hong Chau), die zijn leven definitief verandert.

In de film is goed te zien dat de mensen die voor deze uitvinding kiezen dit niet doen om de planeet te redden, maar om met een flinke bankrekening in luxe te kunnen leven. Naarmate het tweede deel van de film begint, wordt alles wat langdradig en is het niet meer zo interessant om naar te kijken. Downsizing is met 135 minuten een lange zit, mede door het slepende einde van de film waar de boodschap niet echt uit de verf komt. De special effects zijn aardig, maar dat kan de film niet redden.

:article:img

Matt Damon heeft het in de laatste maanden zwaar te verduren in de media. Zijn band met Harvey Weinstein in het verleden en het relativeren van de #Me-Too discussie, heeft deze film geen goed gedaan. En dat heeft direct effect op de box office resultaten van Downsizing die in Amerika tegenvielen. De IMDb-score voor de film is een 5,8.

Downsizing is vanaf 25 januari te zien in de bioscoop. Tijdsduur: 135 minuten. Genre: Comedy, Drama. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV