Indrukwekkende thriller Blood Diamond dinsdag te zien op SBS9

Indrukwekkende thriller Blood Diamond dinsdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Leonardo DiCaprio met een Afrikaans accent? Het 'klinkt' misschien wat vreemd, maar in 2006 pakte dit experiment wonderbaarlijk goed uit in de film Blood Diamond. Het leverde DiCaprio zelfs zijn derde Oscarnominatie op. Deze indrukwekkende thriller is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt Blood Diamond streamen via Pathé Thuis.

Het verhaal
Nadat Afrikaanse rebellen Solomon Vandy bij zijn vrouw en kinderen weghalen, moet hij werken in de diamantvelden van Sierra Leone, waar hij met gevaar voor eigen leven een bijzondere edelsteen verbergt. Smokkelaar Danny Archer ziet in de diamant zijn uitweg uit Afrika, een ontsnapping aan de spiraal van geweld en corruptie. Hij wil weten waar Solomon de diamant heeft verborgen, in ruil voor de hereniging met diens familie. Ondertussen probeert de Amerikaanse journaliste Maddy Bowen via Danny de waarheid achter conflictdiamanten te ontdekken. Met Maddy's hulp beginnen Danny en Solomon aan een gevaarlijke tocht.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Zoals te verwachten valt is het wel even wennen om DiCaprio met een Afrikaans accent te horen. Na een tijdje vergeet je dat echter volledig, omdat de Hollywoodster zich vol overgave op zijn rol heeft gestort. DiCaprio schittert in het spannende en avontuurlijke verhaal, dat op sommige momenten echter wel behoorlijk de sentimentele kant op gaat. Niettemin weet regisseur en Hollywoodveteraan Edward Zwick de film vakkundig naar het einde te begeleiden. Iets korter had echter wel gemogen.

Cast
Naast Leonardo DiCaprio (Don't Look Up) en Djimon Hounsou (Amistad) zijn ook Jennifer Connelly (Top Gun: Maverick) en Michael Sheen (Nocturnal Animals) te zien in Blood Diamond. Deze film is geregisseerd door Edward Zwick (The Last Samurai).

Blood Diamond (2006) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is dinsdag 20 september om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: drama, thriller. Speelduur: 143 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV