Romantisch drama Far from the Madding Crowd vrijdag te zien op Canvas

Romantisch drama Far from the Madding Crowd vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en Google Play

Kijktip :

De roman Far from the Madding Crowd (1874) van Thomas Hardy heeft al meerdere filmversies gehad. De bekendste versie is waarschijnlijk die uit 1967 van regisseur John Schlesinger en met hoofdrollen van Julie Christie, Terence Stamp en Peter Finch. Ook in 2015 verscheen er echter een prachtige versie. Deze is vrijdag te zien op Canvas en je kunt Far from the Madding Crowd streamen via onder meer Pathé Thuis en Google Play.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De film speelt zich af in het Victoriaanse tijdperk, in het jaar 1870. Bathsheba Everdene is een mooie, trotse vrouw met een onafhankelijke geest. Ze wordt door drie zeer verschillende mannen het hof gemaakt: Gabriel Oak, een schapenhouder, Frank Troy, een roekeloze sergeant, en William Boldwood, een welgestelde en wat oudere vrijgezel. Far from the Madding Crowd vertelt over de passies en keuzes van Bathseba, haar relaties en liefde voor de drie verschillende mannen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Het Victoriaanse tijdperk, aan het einde van de negentiende eeuw, leent zich altijd voor prachtige Britse kostuumdrama's. Het Britse Rijk was op de toppen van zijn macht en rijkdom en dat vertaalde zich naar de kleding en de huizen van de mensen. Tegenwoordig kan het echter makkelijk een stijf en saai verhaal opleveren. Gelukkig is Far from the Madding Crowd een frisse wind door het genre, met een moderne aanpak van de gerenommeerde regisseur Thomas Vinterberg en een sprankelende hoofdrol van Carey Mulligan.

Cast
Naast Carey Mulligan (Mudbound) en Matthias Schoenaerts (The Old Guard) zijn ook Michael Sheen (Passengers) en Tom Sturridge (Pirate Radio) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Thomas Vinterberg (The Hunt).

Far from the Madding Crowd (2015) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 29 januari om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 119 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Romantisch drama Far from the Madding Crowd vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV