Klassieke comedy The Pink Panther zie je vrijdag op België Eén

Klassieke comedy The Pink Panther zie je vrijdag op België Eén
Ook te streamen via Google Play

Kijktip :

In een lijstje met de beste comedy-acteurs aller tijden komt de legendarische Brit Peter Sellers altijd bovendrijven. Hij maakte bij het grote publiek vooral furore als inspecteur Clouseau in de Pink Panther-films. Het klassieke eerste deel van die reeks is vrijdag te zien op België Eén en je kunt The Pink Panther streamen via onder meer Google Play.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De prachtige prinses Dalaverblijft in een luxe skioord in Noord-Italië. Ze is in het bezit van de grootste diamant ter wereld, die als bijnaam "de Pink Panther" heeft. De sluwe Britse playboy Sir Charles Lytton verblijft ook in het luxe plaatsje. Lytton is een juwelendief, genaamd The Phantom, en hij heeft uiteraard zijn oog laten vallen op de Pink Panther. De onnozele inspecteur Jacques Clouseau probeert de diefstal van de diamant te voorkomen en The Phantom te ontmaskeren.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met de release van The Pink Panther in 1963 werd het startschot gegeven voor een buitengewoon succesvolle filmserie, waarin comedylegende Peter Sellers steevast de rol van de onhandige inspecteur Clouseau op zich nam. Hiermee werd hij wereldberoemd, maar minstens zo beroemd is de iconische muziek van de Amerikaanse componist Henry Mancini. Al met al is The Pink Panther een heerlijke, klassieke klucht, vol komische misverstanden. Ouderwets vermaak met prachtige sets en kostuums en een uitstekende cast.

Cast
Naast David Niven (The Guns of Navarone) en Peter Sellers (Dr. Strangelove) zijn ook Robert Wagner (Wild Things) en Claudia Cardinale (Once Upon a Time in the West) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Blake Edwards (The Party).

The Pink Panther (1963) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 29 januari om 23.15 uur te zien op België Eén. Genre: comedy, mysterie. Speelduur: 115 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Klassieke comedy The Pink Panther zie je vrijdag op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier