Donderdag bij M: Jesse Klaver over de verkiezingen

Donderdag bij M: Jesse Klaver over de verkiezingen
De gasten van donderdag 28 januari

Kijktip :

GroenLinks voorman Jesse Klaver schuift vanavond aan bij M om te praten over de aanstaande verkiezingen. Welke koers gaat het land als het aan hem ligt varen? Ook de volgende gasten schuiven aan...

Lees verder onder de video's.

De gasten in M - donderdag 28 januari

  • Vooralsnog gaan de Tweede Kamerverkiezingen door, maar vanwege de coronacrisis worden deze anders dan we gewend zijn. Welke koers gaat het land varen? En wie staat er straks aan het roer? In aanloop naar de verkiezingen ontvangen we bij M verschillende lijsttrekkers, met vandaag aan tafel voorman van GroenLinks, Jesse Klaver.
  • Ongeveer 5,5 miljoen mensen hebben zich op corona laten testen door de GGD. Door een datalek worden deze privégegevens nu illegaal op internet verhandeld. Dit bleek uit het onderzoek van journalist Daniël Verlaan. Volgens demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid worden deze data 'continu' gecontroleerd. Een uitspraak die volgens deskundigen aantoonbaar onjuist is, want het datalek is al driekwart jaar aanwezig. Waarom is dit niet eerder opgemerkt en wat zijn de risico's? We bespreken het straks met journalist van de Volkskrant, Huib Modderkolk.
  • Tien dagen zou zangeres Laura Jansen naar het Griekse eiland Lesbos gaan, dat werd uiteindelijk 2,5 jaar. Ze verdween een lange tijd van de radar om te werken aan de frontlinies van de vluchtelingencrisis op het eiland. Straks bij M deelt ze haar ervaringen en speelt ze haar nieuwe nummer: 'The Island'.
  • Twee jaar geleden was daar plots de serie Mocro Maffia, losjes gebaseerd op het gelijknamige boek. De serie werd een grandioos succes en liet ons kennismaken met een poel van jonge, talentvolle acteurs. Morgen gaat seizoen drie van start, bij M daarom straks een deel van de cast: Bilal Wahib, Robert de Hoog, Iliass Ojja, Walid Benmbarek, Marouane Meftah en Zineb Fallouk.
  • Een vernietigend rapport over de politie: er wordt gesproken over een 'verziekte organisatie'. De intelligence-afdeling - die strijdt tegen zware criminaliteit en terrorisme - heeft haar zaken blijkbaar slecht op orde. De Inspectie Justitie en Veiligheid concludeert dat de misstanden geleid hebben tot interne spanningen en zélfs tot internationale reputatieschade. We praten hier straks over met voorzitter van de Nederlandse Politiebond Jan Struijs en CDA-kamerlid Chris van Dam.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag bij M: Jesse Klaver over de verkiezingen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier