Documentaire Unknown Brood over Herman Brood zaterdag te zien op NPO 3

Documentaire Unknown Brood over Herman Brood zaterdag te zien op NPO 3
Terugblik op zijn roerige rockersleven

Kijktip :

Een kleine twintig jaar na zijn dood is Herman Brood (1946-2001) nog steeds hét symbool van seks, drugs en rock 'n' roll in Nederland. Naast zijn leven als muzikant was hij ook een begenadigd schilder. De documentaire Unknown Brood blikt terug op zijn roerige leven.

Unknown Brood gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Hilton-hotel
Op woensdag 11 juli 2001 kwam er abrupt een einde aan het leven van Brood nadat hij van het dak van het Hilton-hotel in Amsterdam was gesprongen. De manier waarop hij zijn leven beëindigde is al net zo extravagant als het leven dat hij heeft gehad. In zijn interviews, liedteksten en eigen video's heeft Brood een kruimelspoor achtergelaten, dat antwoord geeft op de vragen die zijn dood heeft opgeroepen.

Niet eerder vertoonde beelden
In de onthullende documentaire Unknown Brood duiken we in het verleden van de zanger en schilder. Met behulp van niet eerder vertoond materiaal herbeleven de mensen die het dichtst bij hem stonden de belangrijke momenten. Het leven van Brood, de zanger van onder meer 'Saturday Night' en 'Never Be Clever', was van begin tot eind een worsteling tussen het zijn van een mens of het worden van een mythe.

De documentaire Unknown Brood is op zaterdag 30 januari om 23.00 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de hele documentaire Unknown Brood terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Unknown Brood over Herman Brood zaterdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier