Vrijdag in Op1: Marjolein van Egmond met goed nieuws over het vaccin uit Leiden

Vrijdag in Op1: Marjolein van Egmond met goed nieuws over het vaccin uit Leiden
De gasten van vrijdag 29 januari

Kijktip :

Op vrijdag staan Paul de Leeuw en Astrid Joosten weer voor u klaar om Op1 te presenteren. Dit duo verzorgt iedere vrijdag de presentatie van de talkshow Op1. Marjolein van Egmond schuift bij ze aan tafel om te vertellen over het goede nieuws wat betreft het vaccin vanuit farmaceut Janssen uit leiden. Welke gasten schuiven er nog meer aan?

Onderwerpen van vrijdag 29 januari 2021

  • Hoopvol nieuws over het vaccin van farmaceut Janssen uit Leiden: één prik biedt 66 procent bescherming tegen het coronavirus, meldt het moederbedrijf Johnson & Johnson vandaag op basis van proeven. Het percentage is wel flink lager dan bij de goedgekeurde vaccins van Pfizer en Moderna, die ongeveer 90 procent bescherming bieden. Hoe dat precies zit bespreken we met immunoloog Marjolein van Egmond van het Amsterdam UMC.

  • Nurettin Eren en Mehmet Yildirim zijn jongerenwerkers in de Utrechtse wijk Overvecht, die niet altijd bekend staat om de serene rust die er heerst. Desondanks wisten ze daar afgelopen week geweld en plunderingen te voorkomen, terwijl op plaatsen door heel Nederland de rellen uitbraken. Hoe hebben de jongerenwerkers de jeugd binnen weten te houden sinds de invoering van de avondklok?

  • Morgen wordt de honderdste aflevering van ‘Verborgen Verleden’ uitgezonden. Het onvolprezen programma, waarin Bekende Nederlanders in hun familiegeschiedenis duiken, loopt inmiddels al veertien seizoenen. We praten erover met zangeres/actrice Simone Kleinsma, die de eer heeft om de hoofdpersoon te zijn in de honderdste aflevering. En comedian Jörgen Raymann schuift aan. Ook hij onderzocht zijn familiebanden in het programma en deed uiterst verrassende ontdekkingen.

  • Vanavond is Halina Reijn te gast om te praten over de langverwachte televisieserie Red Light. Ze speelt niet alleen één van de hoofdrollen, maar is ook regisseur. Ze won al twee Gouden Kalveren als actrice én regisseur en ook op het internationale televisiefestival in Cannes viel ze dubbel in de prijzen. Nu is ze gestopt met acteren om zich volledig te richten op produceren en regisseren. Vanavond vertelt ze er alles over bij Op1!

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Marjolein van Egmond met goed nieuws over het vaccin uit Leiden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV