Maandag in Op1: IC-arts Hugo Touw wil versoepeling van coronamaatregelen

Maandag in Op1: IC-arts Hugo Touw wil versoepeling van coronamaatregelen
De gasten van maandag 1 februari

Kijktip :

Vandaag verscheen er groot in het nieuws dat IC-artsen graag versoepeling willen van de coronamaatregelen. De reguliere zorg moet namelijk weer meer aandacht krijgen. Hugo Touw is een van die artsen en legt in Op1 uit waarom. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 1 februari

  • Steeds vaker komen er meldingen binnen van mensen die vergiftigd zijn door de drug 3-MMC. Deze zogenaamde designerdrug voelt als een combinatie tussen xtc en cocaïne, maar is gewoon online te bestellen. In tegenstelling tot traditionele drugs is 3-MMC namelijk legaal. Journalist Danny Ghosen gaat in de nieuwste aflevering van ‘Danny’s wereld’ op zoek naar de wereld achter deze drug. Vanavond bij Op1 is hij te gast, samen met Kevin, die verslaafd was aan 3-MMC.
  • Intensivisten pleiten voor versoepeling van de coronamaatregelen. Volgens IC-arts Hugo Touw die verbonden is aan het Radboud UMC in Nijmegen eisen de strenge coronamaatregelen op dit moment hun tol, omdat de reguliere zorg steeds meer wordt uitgesteld. Moeten we meer coronaoverlijdens accepteren? Vanavond bij Op1 vertelt Touw waarom hij vindt dat dit gesprek gevoerd moet worden.
  • Volgens ex-coronagezant Feike Sijbesma is de coronapandemie straks niet meer ons enige probleem, maar komt er met de klimaatcrisis snel een nieuwe pandemie aan. Afgelopen week was hij samen met onder andere Joe Biden, John Kerry en Bill Gates aanwezig toen de wereldleiders bijeen kwamen voor de klimaattop. Vanavond schuift hij aan bij Op1 om de gevolgen van de klimaatcrisis te bespreken.
  • De basisscholen mogen weer open, maar dat betekent niet dat ze ook allemaal open gaan. Basisschool het Palet, waar Gerard Smetsers directeur is, houdt de deuren voorlopig gesloten. Ook lerares Annelie Jager vertrouwt het niet en wil eerst dat alle leraren worden gevaccineerd. Vanavond bij Op1 bespreken ze samen met kinderarts Károly Illy hoe de basisscholen weer geopend zouden moeten worden.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 1 feburari gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: IC-arts Hugo Touw wil versoepeling van coronamaatregelen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier