Natuurdocumentaire Tree Climbing Lions zie je woensdag op National Geographic

Natuurdocumentaire Tree Climbing Lions zie je woensdag op National Geographic
Bioloog probeert alle leeuwen in Oeganda te tellen

Kijktip :

National Geographic zendt op woensdag 3 februari de prachtige natuurdocumentaire Tree Climbing Lions uit. In deze documentaire volgen we bioloog Alexander Braczkowski. Hij heeft als missie alle leeuwen in Oeganda te tellen.

Mysterieus gedrag
Ook probeert Braczkowski in kaart te brengen hoe er met de populatie moet worden omgegaan. In het hart van het Afrikaanse land Oeganda wonen namelijk verschillende groepen leeuwen die een groot deel van hun leven in bomen doorbrengen. Het is zeldzaam en mysterieus gedrag voor leeuwen, dat op weinig andere plaatsen in Afrika wordt waargenomen.

Emotionele wending
Bovendien is er tot op heden nog maar weinig bekend over het gedrag van deze leeuwen, en dus wordt bioloog Alexander Braczkowski op pad gestuurd. Hij is gespecialiseerd in grote katachtigen en gaat de leeuwen uitgebreid bestuderen. Wanneer hij eenmal aan zijn reis is begonnen, neemt die een onverwachte en emotionele wending.

De documentaire Tree Climbing Lions is op woensdag 3 februari om 21.00 uur te zien op National Geographic. Lees hier op welk kanaal National Geographic te vinden is bij jouw tv-aanbieder.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV