Vanavond op tv: start nieuw programma Atlas, nieuwe aflevering Steenrijk, straatarm

Vanavond op tv: start nieuw programma Atlas, nieuwe aflevering Steenrijk, straatarm
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 3 februari

Kijktip :

Vanaf vanavond zendt NPO 2 het nieuwe wetenschappelijke programma Atlas uit, waarin uitgebreid aandacht is voor wetenschappelijk nieuws. Verder onder meer een nieuwe aflevering van Steenrijk, straatarm. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 3 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Atlas

NPO 2
20:30 uur

In het nieuwe programma Atlas duiken presentatrice Petra Grijzen en verslaggevers in de wetenschap achter het nieuws en nieuws uit de wetenschap. Atlas kijkt naar de actualiteit vanuit een wetenschappelijk perspectief. Met vragen als: wie wint de race tussen virus en vaccin? Redden gemanipuleerde wolken ons klimaat? Of: moeten wij net als de eikelmuis een winterslaap houden?


Steenrijk, straatarm: businessman en schuldengezin

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Steenrijk, straatarm ruilen de rijke en succesvolle Tommaso en het gezin van Erik en Helena met vele schulden een paar dagen van leven. Tommaso Bordoni vliegt de hele wereld over om rijke mensen een Bordoni-maatpak aan te meten. Daarnaast heeft Tommaso sinds kort een jeanslijn en ontwerpt hij maatschoenen en is hij gelukkig met verloofde Linsey. Moeder Helena, vader Erik en zoon Danny wonen in een galerijflat en hebben juist hoge schulden.


Terug: Forged in Fire

History
20:30 uur

Vanavond start het nieuwe seizoen van Forged in Fire, waarin smeden de uitdaging aangaan om iconische scherpe wapens uit de geschiedenis na te maken. Forged in Fire test enkele van de beste smeden in het veld, terwijl ze proberen enkele van de meest iconische scherpe wapens uit de geschiedenis na te maken. Voormalig ranger Wil Willis presenteert deze wedstrijd, waarbij in elke aflevering vier meestersmeden worden uitgedaagd om de messen en zwaarden te smeden.


Docu: Tree Climbing Lions

National Geographic
21:00 uur

De prachtige natuurdocumentaire Tree Climbing Lions gaat over de missie van bioloog Alexander Braczkowski. Hij heeft 90 dagen om de leeuwen in Oeganda te tellen en te leren hoe het met de populatie gaat. In het hart van Oeganda zijn groepen leeuwen die een groot deel van hun leven in bomen doorbrengen - zeldzaam en mysterieus gedrag dat op weinig andere plaatsen in Afrika wordt waargenomen - en er is weinig bekend over de reden van dit gedrag.


Nieuw: Raised by the Village

Eén
21:25 uur

Vanaf vanavond is het Ierse tv-programma Raised by the Village, over een sociaal experiment waarbij ontspoorde stadskinderen een tijdje worden opgevangen door een gastgezin op het platteland, vier woensdagen om 21:25 uur te zien op de Vlaamse zender Eén. Zo trekt de 12-jarige Warren in bij het gezin Garvey dat bestaat uit papa Alan, een schapenherder die zich inzet voor jongeren met mentale gezondheidsproblemen, sportieve mama Majella, die in het onderwijs staat, en hun twee kinderen, Aaron en Rhona.


Het Dorp: gezondheid

NPO 1
22:00 uur

In deze aflevering van Het Dorp zoeken Huub Stapel en Wim Daniëls uit hoe het ervoor staat met de gezondheidszorg in de Nederlandse dorpen. Huub en Wim ontmoeten in Dwingeloo een gepensioneerde dorpsarts die in zijn werkzame jaren ruim 1500 baby's ter wereld heeft gebracht én de plaatselijke rugbyclub oprichtte. Schrijver Tommy Wieringa blikt met heimwee terug op zijn jeugd in dit Drentse dorp.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start nieuw programma Atlas, nieuwe aflevering Steenrijk, straatarm of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV