Woensdag in M: Sven Kockelmann over het GGD datalek en de rol van Hugo de Jonge

Woensdag in M: Sven Kockelmann over het GGD datalek en de rol van Hugo de Jonge
De gasten van woensdag 3 februari

Kijktip :

Hugo de Jonge moest zich vandaag verantwoorden in de Tweede Kamer vanwege het datalek bij de GGD. Hoe is dit verlopen? Sven Kockelmann vertelt het in M. Wie schuiven er nog meer aan?

Lees verder onder de video's.

De gasten in M - woensdag 3 februari

  • De Russische oppositieleider Aleksej Navalny was afgelopen zomer doelwit van een moordaanslag. De Russische geheime dienst zou hem vergiftigd hebben met zenuwgas, hij werd onwel tijdens een Russische binnenlandse vlucht. Een Duitse organisatie bood hulp aan en twee maanden lang lag de oppositieleider in een ziekenhuis in Duitsland. Ondanks de moordaanslag, koos de oppositieleider om terug te keren naar Rusland. Hij werd gelijk in de boeien geslagen en gisteren werd zijn straf uitgesproken: 3,5 jaar achter de tralies. Voormalig Rusland-correspondent Jelle Brandt Corstius is straks te gast en praat ons bij over de laatste ontwikkelingen. En Derk Sauer met het laatste nieuws vanuit Moskou.
  • Veel wetenschappelijke doorbraken zijn afgelopen jaar behoorlijk ondergesneeuwd door alle gebeurtenissen. Hartstikke zonde, want 2020 was voor de wetenschap juist een baanbrekend jaar! Gelukkig hebben we de twee bèta’s: Amber Kortzorg en Anna Gimbrère nog. Samen met hen duiken we in de hoogtepunten van de wetenschap uit 2020!
  • In de Tweede Kamer werd er vandaag gedebatteerd over het privacylek van de GGD. Door dit lek worden privégegevens van ruim vijf miljoen mensen nu illegaal op internet verhandeld. Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge moest zich vandaag verantwoorden. Ging hij diep door het stof? En hoe nu verder? We bespreken het straks met politiek duider en journalist Sven Kockelmann.

Je kunt het debat in de Tweede Kamer van 3 februari over het GGD lek hier terugkijken.

  • Het gaat niet goed met ons coronabeleid. En die derde golf? Die lijkt onvermijdelijk. Verschillende mutaties van het virus duiken op, maar we versoepelen wel lichtjes de maatregelen. Wat moet er veranderen binnen ons beleid? En wat kunnen we leren van het Verenigd Koninkrijk, waar het vaccineren voorspoedig verloopt? We bespreken het met microbioloog Rosanne Hertzberger en vanuit Engeland, arts en ziekenhuisdirecteur van 7 academische ziekenhuizen in Londen: Marcel Levi.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in M: Sven Kockelmann over het GGD datalek en de rol van Hugo de Jonge of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier