Woensdag in Op1: Professor Erik Scherder over nieuw programma Erik Scherder Onderzoekt

Woensdag in Op1: Professor Erik Scherder over nieuw programma Erik Scherder Onderzoekt
Dit zijn de gasten van woensdag 3 februari

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 3 februari 2021

  • Professor Erik Scherder gaat in het nieuwe EO programma Erik Scherder Onderzoekt op zoek naar het wetenschappelijke bewijs van oude tegeltjeswijsheden. Zijn deze oude volkswijsheden op waarheid gebaseerd? Vanavond bij Op1 bespreekt de hoogleraar neuropsychologie of gedeelde smart ook echt halve smart is. Directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Eppo van Nispen tot Sevenaer sluit aan met rijk archiefbeeld over eenzaamheid.

Erik Scherder onderzoekt is vanaf donderdag 4 februari wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 2. Vanaf dan kun je alle afleveringen en de beste fragmenten van Erik Scherder onderzoekt terugkijken via Gids.tv.

  • Roeiers Mark Slats en Kai Wiedmer zijn na een bizarre roeitocht van bijna vijfduizend kilometer over de Atlantische Oceaan, ook nog eens als eerste over de finish gekomen. De mannen hebben na 32 dagen op zee een wereldrecord gevestigd én geld opgehaald voor de Maarten van der Weijden Foundation. Vanavond bij Op1 vertellen de roeiers alles over dit avontuur.

  • Volgens fractieleider van de Partij voor de Dieren Esther Ouwehand is een nieuwe pandemie alleen te voorkomen als we onze levensstijl drastisch aanpassen. De partij waarschuwt al jaren voor de gevaarlijke relatie tussen mens en dier. Vanavond bij Op1 vertelt Esther Ouwehand hoe een volgende pandemie te voorkomen kan worden als het roer drastisch omgegooid wordt.

  • Vandaag maakten GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC bekend dat jonge kinderen toch besmettelijker zijn bij de Britse variant van het coronavirus. Ook is het aantal positieve coronatests wat gestegen. Vanavond bij Op1 bespreekt Ab Osterhaus de besmettelijkere variant van het virus en de laatste coronacijfers.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Professor Erik Scherder over nieuw programma Erik Scherder Onderzoekt of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier