Vrijdag in De strijd om het Binnenhof: gesprek met Mark Rutte over Thorbecke

Vrijdag in De strijd om het Binnenhof: gesprek met Mark Rutte over Thorbecke
Politiek voorbeeld van de huidige premier

Kijktip :

Vrijdagavond (5 februari) is er weer een nieuwe aflevering van De strijd om het Binnenhof te zien op NPO 2. Deze week ontmoet Wouke van Scherrenburg een bijzondere gast: ze gaat in gesprek met niemand minder dan premier Mark Rutte.

De strijd om het Binnenhof gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Thorbecke
De aflevering staat in het teken van het leven en werk van Johan Rudolph Thorbecke. Welke rol heeft hij gespeeld in de geschiedenis van onze democratie? Een grote, zo blijkt, want Thorbecke (1798-1872) is het politieke voorbeeld van Mark Rutte. In veel opzichten heeft deze man de basis gelegd voor het nieuwe Nederland - en niet alleen vanwege zijn veelgeprezen grondwet.

Lees verder onder de video.

Arm gezin
We krijgen een kijkje in het leven van de jonge Thorbecke, dat niet altijd over rozen ging. Hij groeide op in een arm gezin, maar zijn ambitieuze vader stoomt hem al van jongs af aan klaar voor grootse daden. Maar de omvang daarvan kon zelfs zijn vader niet bevroeden. In het geacteerde deel van de aflevering speelt Jacob Jutte de jonge Thorbecke en vertolkten Guy Clemens en Roos van Erkel zijn ouders.

De strijd om het Binnenhof is elke vrijdag om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De strijd om het Binnenhof terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in De strijd om het Binnenhof: gesprek met Mark Rutte over Thorbecke of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier