Legendarische comedy Ferris Bueller's Day Off vrijdag te zien op Comedy Central

Legendarische comedy Ferris Bueller's Day Off vrijdag te zien op Comedy Central
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Regisseur John Hughes wordt nog altijd beschouwd als de absolute koning van de tienerfilm. Die status dankt hij aan een hele rits films, maar The Breakfast Club (1985) en Ferris Bueller's Day Off (1986) steken er bovenuit. Die laatste, een legendarische comedy, is vrijdag te zien op Comedy Central. Je kunt Ferris Bueller's Day Off streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Comedy Central te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De gelijknamige hoofdpersoon staat centraal in Ferris Bueller's Day Off. Ferris is een losbandige tiener die kan spijbelen als de beste. Hij beslist om vandaag niet naar school te gaan en neemt zijn beste vriend Cameron op sleeptouw. Ferris weet Cameron ervan te overtuigen zijn vaders Ferrari te 'lenen'. Samen smeden ze een snood plan om ook Ferris' vriendinnetje Sloan uit de les te krijgen. Directeur Ed Rooney kent Ferris' fratsen en heeft ze al meermaals aan den lijve mogen ondervinden. Tot zijn grote spijt is hij er nog nooit in geslaagd hem op heterdaad te betrappen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Na het zien van Ferris Bueller's Day Off wilden talloze tieners uit de jaren tachtig (de film verscheen in 1986) Ferris Bueller zijn. Hij wordt dan ook op bijzonder aanstekelijke wijze geportretteerd door Matthew Broderick. Ferris valt van de ene avontuurlijke gebeurtenis in de andere, variërend van gratis dineren in een duur restaurant tot het op stelten zetten van een optocht in de straten van Chicago. Met de trouwe vriend Cameron en zijn mooie vriendinnetje Sloan aan zijn zijde groeide Ferris Bueller in no-time uit tot een tienericoon van de jaren tachtig.

Cast
Naast Matthew Broderick (Manchester by the Sea) en Alan Ruck (War Machine) zijn ook Mia Sara (Legend) en Jennifer Grey (Dirty Dancing) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door John Hughes.

Ferris Bueller's Day Off (1986) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op vrijdag 5 februari om 21.35 uur te zien op Comedy Central. Genre: comedy. Speelduur: 103 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Legendarische comedy Ferris Bueller's Day Off vrijdag te zien op Comedy Central of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier