Bizarre thriller The Butterfly Effect zie je dinsdag op SBS9

Bizarre thriller The Butterfly Effect zie je dinsdag op SBS9
Fascinerende film over vlindereffect

Kijktip :

Het vlindereffect betekent zoveel als het volgende: de vleugelslagen van een vlinder in Brazilië kunnen maanden later een tornado in Texas (VS) veroorzaken. Oftewel, de kleinste beweging kan grote gevolgen hebben. De bizarre thriller The Butterfly Effect is vanuit dit fascinerende uitgangspunt gemaakt. De film is dinsdag te zien op SBS9.

Het verhaal
De twintigjarige student Evan Treborn beschikt over een unieke maar levensgevaarlijke gave. Hij is in staat terug te keren naar zijn verleden. Voor Evan lijkt het de ideale manier om de levens van zijn vrienden - en vooral dat van z'n ex-liefje Kayleigh - weer op de rails te krijgen. Maar Evan houdt geen rekening met het zogenaamde 'butterfly-effect', de ijzeren wet die bepaalt dat de allerkleinste wijziging in het verleden een enorme weerslag heeft op de toekomst. Al snel verliest hij de controle over zijn gave. De gevolgen zijn niet te overzien...

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Een film maken vanuit de theorie van het vlindereffect is een buitengewoon origineel idee. Het zorgt niet alleen gegarandeerd voor spanning, het levert ook eindeloos veel mogelijkheden op die je in het verhaal kunt stoppen. The Butterfly Effect is daar min of meer in geslaagd. De spanning is in ieder geval prima verzorgd; je vraagt je telkens weer af wat de volgende stap in het leven van Evan zal zijn. Die stappen worden echter, naarmate de film vordert, steeds ongeloofwaardiger. Ook de cast laat nog wel wat te wensen over, want Ashton Kutcher (die de hoofdrol vertolkt) is nooit een briljant acteur geweest.

Cast
Naast Ashton Kutcher (Valentine's Day) en Amy Smart (The Town) zijn ook Eric Stoltz (Jerry Maguire) en William Lee Scott (The Magnificent Seven) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Eric Bress en J. Mackye Gruber.

The Butterfly Effect (2004) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op dinsdag 4 mei om 22.45 uur te zien op SBS9. Genre: drama, thriller. Speelduur: 113 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Bizarre thriller The Butterfly Effect zie je dinsdag op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier