Rambam ontdekt dierenmishandeling bij hondentraining

Rambam ontdekt dierenmishandeling bij hondentraining
Kamervragen naar aanleiding van uitzending

Kijktip

Na misstanden bij de ontgroeningen van studentencorpsen heeft het televisieprogramma Rambam deze week beelden van hondenmishandeling bij hondenscholen in de uitzending. De makers van het programma bezoeken onder andere een tiental hondenscholen die aangesloten zijn bij de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV). Hier filmen zij hoe de scholen op grote schaal attributen als slipkettingen, prik- en stroombanden gebruiken.

Je hond belonen voor goed gedrag? Of toch liever gebruik maken van een harde hand, stroomstoten, prikkettingen of zelfs flesjes gevuld met grind? In de tweede aflevering van het seizoen komt Rambam wel hele uiteenlopende trainingsmethodes voor honden tegen. "Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren is geschrokken door de beelden en vindt het dierenmishandeling. Ze kondigt aan Kamervragen te zullen stellen over het uitblijven van de wet die de hulpmiddelen verbiedt", meldt omroep BNNVARA, die het programma Rambam uitzendt.

Marianne Thieme

De Rambammers praten met hondenexperts die vertellen dat honden het beste kunnen worden getraind door ze te belonen voor goed gedrag. In het programma stuiten ze op een hondenschool die juist hun cursisten leert honden met harde hand te corrigeren en zelfs te slaan met flesjes gevuld met grind. De KNVP geeft aan dat zij een voorstander zijn van een diervriendelijke werkwijze. Wel zijn ze van mening dat zij het gebruik van de hulpmiddelen door de aangesloten hondenscholen alleen kunnen tegengaan wanneer er een duidelijke wet komt die de hulpmiddelen verbiedt.

Rambam over hondenmishandeling is donderdag 18 januari om 21:00 uur te zien op NPO 3.

Tags: dieren, hond, uitzending, partij voor de dieren, omroep, dierenmishandeling, kamervragen, marianne thieme, bnnvara, misstanden, rambam

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »