Vanavond op tv: nieuwe dramaserie The Nest, Mark Rutte in De strijd om het Binnenhof

Vanavond op tv: nieuwe dramaserie The Nest, Mark Rutte in De strijd om het Binnenhof
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 5 februari

Kijktip :

Wie vanavond een uitstekende Britse dramaserie wil zien, moet lang opblijven: na elven gaat The Nest van start op NPO 2. Verder onder meer een gesprek met Mark Rutte in De strijd om het Binnenhof. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 5 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Misdaadfilm: The Usual Suspects

RTL 7
20:30 uur

RTL 7 zendt vanavond de briljante misdaadfilm The Usual Suspects uit. De politie doet onderzoek naar een geëxplodeerde boot met aan boord een lading cocaïne met een waarde van ruim 90 miljoen dollar. Slechts twee personen kunnen het verhaal navertellen: een zwaar gewonde Hongaar en de crimineel Kint. Onder druk vertelt Kint wat de aanleiding was tot het bloedbad en de brand aan boord van het schip. Zijn verhaal wordt steeds ingewikkelder en krijgt een verrassende wending.

Tv-première: Serenity

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is de tv-première van de film Serenity te zien. Baker Dill is een kapitein van een vissersboot die vaart door het rustige, tropische Plymouth Island. Zijn rustige leven wordt echter verstoord als zijn ex-vrouw Karen hem opspoort met een wanhopig verzoek om hulp. Ze smeekt Dill om haar en hun jonge zoon te redden van haar nieuwe, gewelddadige echtgenoot door hem mee te nemen op zee tijdens een visexcursie en hem vervolgens voor de haaien te gooien en hem voor dood achter te laten...

Slot: Iedereen is van de wereld

SBS 6
21:30 uur

In de laatste aflevering van de ludieke quiz Iedereen is van de wereld proberen bekende Nederlanders weer voor onbekende Nederlanders een reis te winnen. De twee deelnemende teams worden ook deze week getest op hun feiten- en mensenkennis. Ze moeten mensen van over de hele wereld inschatten: welk antwoord geven zij op de vraag?

De strijd om het Binnenhof: Thorbecke

NPO 2
22:20 uur

In deze aflevering van De strijd om het Binnenhof duikt Wouke van Scherrenburg in de rol van Johan Rudolph Thorbecke in de geschiedenis van onze democratie en spreekt erover met onder anderen premier Rutte. Thorbecke (1798-1872) is het politieke voorbeeld van Mark Rutte. Thorbecke is de man die in veel opzichten de basis legt voor het nieuwe Nederland. En niet alleen vanwege zijn veelgeroemde grondwet.

Nieuw: The Nest

NPO 2
23:20 uur

Vanaf vanavond is de vijfdelige Britse dramaserie The Nest elke vrijdag om 23:15 uur te zien op NPO 2. De serie gaat over het getrouwde stel Dan en Emily. Ze hebben het goed voor elkaar: ze zijn dol op elkaar, wonen in een enorme villa in een fraaie buitenwijk van Glasgow en hebben financieel niets te klagen. Maar er ontbreekt nog iets. Een onvervulde kinderwens speelt een grote rol in hun leven.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV