Prachtig rechtbankdrama The Rainmaker zaterdag te zien op RTL 7

Prachtig rechtbankdrama The Rainmaker zaterdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Google Play

Kijktip :

Francis Ford Coppola maakte in de jaren zeventig furore met vier meesterwerken: The Godfather, The Conversation, The Godfather Part II en Apocalypse Now. Daarna raakte zijn carrière enigszins in het slop, maar hij leverde toch nog enkele pareltjes af - zoals het rechtbankdrama The Rainmaker. Deze film is zaterdag te zien op RTL 7 en je kunt The Rainmaker streamen via Google Play.

Het verhaal
Rudy Baylor staat aan de vooravond van zijn carrière als advocaat, maar het advocatenkantoor waar hij werkt wordt op non-actief gezet door de FBI. Rudy is genoodzaakt een baan bij de Eerste Hulp te nemen. Op een dag komt hem een zaak ter ore die voor een grote doorbraak in zijn carrière als advocaat kan zorgen. Een jongen is overleden omdat zijn ouders een operatie niet konden betalen en nu klagen zijn ouders de verzekeringsmaatschappij aan. Deze machtige verzekeringsmaatschappij heeft een leger aan grote advocaten ingeschakeld. Rudy, het groentje, komt in de rechtzaal oog in oog te staan met de advocaat der advocaten, Leo F. Drummond.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Na de glorieuze jaren zeventig kwam Coppola nooit meer terug op zijn oude niveau, maar met The Rainmaker bewees hij nog steeds oerdegelijke Hollywoodproducties te kunnen draaien. De sterren stonden in de rij om met hem te werken, maar de hoofdrol ging naar een op dat moment nog relatief onbekende jongen in de filmindustrie: Matt Damon. In hetzelfde jaar als The Rainmaker brak hij door met Good Will Hunting, waarvoor hij een Oscarnominatie voor Beste Acteur kreeg. Coppola weet dit relatief conventionele rechtbankdrama met het grootste gemak onderhoudend en spannend te maken.

Cast
Naast Matt Damon (Ford v Ferrari) en Claire Danes (Homeland) zijn ook Jon Voight (Transformers) en Mickey Rourke (The Wrestler) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Francis Ford Coppola.

The Rainmaker (1997) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op zaterdag 29 mei om 22.00 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, thriller. Speelduur: 135 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtig rechtbankdrama The Rainmaker zaterdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV