Super Bowl 2021: deze artiesten treden op bij American Football-finale

Super Bowl 2021: deze artiesten treden op bij American Football-finale
Met The Weeknd als hoogtepunt

Sport :

Op zondag 7 februari staat één van de grootste sportspektakels ter wereld weer op het programma: de Super Bowl. Het is de finale van het American Football-seizoen, maar naast sport is ook het entertainmentgehalte hoog. Welke artiesten treden er dit jaar op bij het evenement?

Voor de wedstrijd
Het spektakel begint al voor de wedstrijd. Naast muzikale optredens is er dit jaar ook gekozen voor een gedicht van Amanda Gorman, die veel indruk maakte bij de inauguratie van de nieuwe president Joe Biden. Verder staan er een paar traditionele Amerikaanse liederen op het programma. R&B-zangeres H.E.R. vertolkt 'America the Beautiful' en het volkslied, 'The Star Spangled Banner', wordt gezongen door countrymuzikant Eric Church en R&B-zangeres Jazmine Sullivan.

Lees verder onder de video's.

Halftime Show
Het muzikale hoogtepunt van de Super Bowl is traditioneel de Halftime Show. Na grote namen als Michael Jackson, U2, Paul McCartney, de Rolling Stones, Prince, Bruce Springsteen, Madonna en Beyoncé is het nu de beurt aan The Weeknd om de Halftime Show te verzorgen. Hij heeft net een zeer succesvol jaar achter de rug; in 2020 scoorde hij wereldhits met 'Blinding Lights' en 'In Your Eyes' en nu volgt de bekroning bij de Super Bowl LV. The Weeknd heeft zelf maar liefst zeven miljoen dollar bijgedragen aan de show van zo'n 12 à 13 minuten.

De Super Bowl 2021 is in de nacht van zondag 7 op maandag 8 februari om 00.30 uur live te zien op ESPN, ESPN6 en BBC One. De live-uitzending bij de ESPN-zenders begint om 00.00 uur. Bekijk hier op welk kanaal ESPN (vaak gratis) te zien is.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Super Bowl 2021: deze artiesten treden op bij American Football-finale of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier