Vanavond op tv: cabaret Henry van Loon, Verborgen Verleden met Merel Westrik en meer

Vanavond op tv: cabaret Henry van Loon, Verborgen Verleden met Merel Westrik en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 6 februari

Kijktip :

In verband met de avondklok zitten we zaterdagavond massaal thuis. Maar gelukkig hoef je je niet te vervelen, het enige wat je hoeft te doen is de tv aanzetten. Er is keuze genoeg, je kunt bijvoorbeeld kijken naar een UFC-wedstrijd, cabaret, een dramafilm, goede serie of muziek. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 6 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Thriller: The Rainmaker

RTL 7
20:00 uur

In The Rainmaker wil een ouder echtpaar een verzekeringsmaatschappij aanklagen die weigert de kosten te betalen voor de behandeling van hun zoon, die leukemie heeft. Ze hebben alle hoop gevestigd op de jonge, werkeloze advocaat Rudy Baylor. Samen met een verzekeringsexpert neemt Rudy deze zaak aan. Hij komt er al snel achter dat de zakenwereld bol staat van corruptie. Het is maar de vraag of hij deze zaak kan winnen.


Cabaret: Henry van Loon - Onze Henry

SBS 6
20:30 uur

In de reeks cabaretshows die elke zaterdag op SBS6 te zien zijn, is deze zaterdag de voorstelling Onze Henry van Henry van Loon te zien. Henry zoomt in zijn theatervoorstelling in op zijn Brabantse roots. Hij doet dat met ontroerende liedjes en even hilarische als fidele beschouwingen. Zoals de Volkskrant schrijft: "Henry van Loon wisselt maffe verhalen en treffende imitaties af met liefdevolle verhalen over zijn ouders." Ook De Telegraaf is enthousiast: "Van Loon vermengd absurdisme met een zeer oprechte rode draad over dat wat echt telt in het leven. En dat zorgt voor een interessante verdiepingsslag."


Nieuw: NCIS New Orleans seizoen 7

NET 5
20:30 uur

Vanavond start het nieuwste, zevende seizoen, van de Amerikaanse misdaadserie NCIS: New Orleans. De afleveringen zijn elke zaterdag om 20:30 uur te zien op Net5. In NCIS: New Orleans onderzoekt special agent Dwayne Pride samen met zijn team drugsdeals, moorden, verkrachtingen en andere misdaden die verband houden met de marine van New Orleans. New Orleans worstelt in dit seizoen met de gevolgen van het coronavirus. Pride stuurt intussen agenten Tammy en Carter op pad om een verdachte dood aan boord van een aflandig humanitair schip te onderzoeken. Wade raakt overweldigd door het hoge volume in het mortuarium vanwege Covid-19.


Verborgen verleden: Merel Westrik

NPO 2
20:35 uur

Deze week duikt journalist en presentator Merel Westrik in Verborgen Verleden in de liefdesgeschiedenis van haar opa en oma. Merel Westrik treedt in de voetsporen van haar grootouders en ontdekt een wel heel bijzondere liefdesgeschiedenis op een plek waar de liefde meestal ver te zoeken was. Maar waarom werd opa Westrik gevangengenomen tijdens de Tweede Wereldoorlog en wat deed hij eigenlijk in het verre, koude Noorwegen? Merel zoekt het uit op een ontroerende reis door de tijd en beseft dat ze met elke nieuwe ontdekking nader tot ze komt.


Nieuw: Dr. Bull seizoen 5

NET 5
21:25 uur

Vanaf vanavond is het nieuwste, vijfde seizoen van de Amerikaanse dramaserie Dr. Bull elke zaterdag om 21:25 uur te zien op Net5. Ook hier duikt het coronavirus op. De serie gaat over psycholoog Jason Bull die als deskundige wordt opgevoerd in rechtszaken. Op een charmante manier gebruikt hij zijn vakkennis, intuïtie en data om erachter te komen hoe de juryleden, advocaten, getuigen en de verdachte in elkaar zitten. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen worstelen Bull en zijn team om zich aan te passen aan een virtueel rechtssysteem waar ze mee te maken hebben vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ondertussen proberen ze de lockdown in New York te doorstaan.


Nieuw: Podium Pop Up

NPO 2
22:00 uur

Het nieuwe programma Podium Pop Up komt met een serie mini-concerten waarin musici met een verschillende achtergrond gezamenlijk optreden op een bijzondere locatie. Elke zaterdag om 22:00 uur op NPO 2. In elke aflevering gaat een bekende naam uit de kunst- en cultuursector naar een plek waar hij of zij een bijzondere band mee heeft, om daar met een gezelschap te musiceren voor de mensen die er werken. In de eerste aflevering actrice Annet Malherbe. Samen met Club Classique verrast zij het personeel van restaurant Hotel De Goudfazant met een optreden om ze een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden.


Live: UFC-gevecht Overeem vs. Volkov

SBS 9
02:00 uur

In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 februari vecht Alistair Overeem tegen Alexander Volkov tijdens het vechtsportevenement UFC Fight Night 184. De avond in Las Vegas is vanaf 02.00 uur Nederlandse tijd live te zien op SBS9 en online via een livestream bij Gids.tv.

Programma UFC Fight Night 184

  • Zwaargewicht: Alistair Overeem - Alexander Volkov
  • Bantamgewicht: Cory Sandhagen - Frankie Edgar
  • Bantamgewicht vrouwen: Marion Reneau - Macy Chiasson
  • Vlieggewicht: Alexandre Pantoja - Manel Kape
  • Vedergewicht: Cody Stamann - Askar Askar
  • Lichtgewicht: Carlos Diego Ferreira - Beneil DariushActueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV