Valentijnsdag: Deze 10 Valentijnsfilms zijn deze week op tv te zien

Valentijnsdag: Deze 10 Valentijnsfilms zijn deze week op tv te zien
Met Valentine's Again, Brasserie Valentijn en de Matchmaker en meer

Kijktip :

Over een week dan is het zo ver: Valentijnsdag 2021. Een dag van liefde, anonieme brieven, vurige harten en vlinders in je buik. Gids.tv heeft een overzicht gemaakt van romantische films die deze week op de Nederlandse televisie te zien zijn.

Bekijk ook welke Valentijnsfilms je op Netflix kunt vinden.

1. Matching Hearts (2020)

maandag 8 februari, 20.29 uur op RTL 8 (IMDb ★ 6,8)

Als de professionele koppelaarster Julia Palmer de eeuwige vrijgezel Daniel probeert te koppelen aan de liefde van zijn leven, gaat dit toch met enige tegenzin. De zoektocht wordt gestart en de liefde is dichterbij dan ooit. Cupido's pijlen schieten raak! Lees hier waar je Matching Hearts kunt streamen.

2. The Story of Us (2019)

dinsdag 9 februari, 20.30 op RTL 8 (IMDb ★ 6,5)

Jamie is de eigenares van True Love Books and Cafe, één van de oudste zaken in het stadje Waterford, Oregon. De zaken gaan echter zeer slecht, net zoals bij veel bedrijven in het stadje. Haar eerste liefde, Sawyer O’Dell, keert na jaren terug naar Waterford. Lees hier waar je de film The Story of Us kunt streamen.

3. Brasserie Valentijn (2016)

woensdag 10 februari, 20.30 uur op RTL 8 (IMDb ★ 5,3)

Met Brasserie Valentijn zet regisseur Sanne Vogel zich definitief op de kaart als Nederlands nieuwste romkomspecialist. In deze romantische komedie probeert een stel Amsterdammers ware liefde te vinden, met alle problemen die daarbij horen. Met Georgina Verbaan en Lies Visschedijk in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Brasserie Valentijn kunt streamen.

4. Valentine's Day (2010)

donderdag 11 februari, 22.15 uur op Net 5 (IMDb ★ 5,7)
zondag 14 februari, 20.30 uur op SBS 9

Met een sterrencast waar je U tegen zegt, worden er diverse verhalen vertelt rondom het feest van de liefde. Met onder andere Ashton Kutcher, Jennifer Garner, Bradley Cooper, Eric Dane en Jessica Biel in de hoofdrol. Bekijk hier waar je de film Valentine's Day kunt kijken.

5. Meet the Parents (2000)

Vrijdag 12 februari, 20.30 uur op Comedy Central (IMDb ★ 7,0)

Klassieker van de bovenste plank, waar de romantiek eerst komt en dan de ondervraging. Ja, je aanstaande schoonouders met spionage-skills houden ALLES in de gaten. Met heerlijke rollen voor Ben Stiller, Teri Polo, Robert De Niro en Blythe Danner. Lees hier waar je de film Meet the Parents kunt streamen.

6. Valmont (1989)

Vrijdag 12 februari, 23.20 uur op Belgie één (IMDb ★ 7.0)

Wie zin heeft om in de late uurtjes nog een romantische dramafilm met topcast te zien, is dit een aanrader. Onder andere Colin Firth, Annette Bening en Meg Tilly schitteren in deze film die zich afspeelt in Frankrijk, eind 18de eeuw. Waar amoureuze avances hoogtij vieren. Lees hier waar je de film Valmont kunt kijken.

7. The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

Zaterdag 13 februari, 20.30 uur op SBS 9 (IMDb ★ 7,2)

Deze lichte romantische, komedie- en dramafilm gaat over een groep Britse gepensioneerden die hun oude dag willen doorbrengen in het exotische en goedkope India. Ze laten zich verleiden door de flitsende en gelikte advertentie van het gerestaureerde Marigold Hotel. Maar eenmaal daar, blijkt het voormalige paleis een stuk minder luxe te zijn. Met Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith en Tom Wilkinson. Bekijk hier waar je The Best Exotic Marigold Hotel kunt streamen.

8. Valentine Again (2017)

Zaterdag 13 februari, 00.40 uur op RTL 8 (IMDb 5,8)

In de nacht van zaterdag op zondag (Valentijnsdag) opent rtl 8 met groundhog day-achtige romantiek. Katherine, een succesvolle carrièrevrouw, beleeft de ergste Valentijnsdag van haar leven, die ervoor zorgt dat ze het geloof in het vinden van de ware liefde verliest. Op weg naar huis komt ze een mysterieus figuur tegen die een spreuk over haar uitspreekt. Als Katherine wakker wordt, blijkt het weer Valentijnsdag te zijn. Lukt de liefde nu wel? Lees hier waar je de film Valentine Again kunt streamen.

9. De Matchmaker (2018)

Zondag 14 februari, 19.40 uur op NPO 3 (IMDb ★ 6,0)

Een gezellige romantische komedie van Nederlandse bodem met leuke hoofdrollen voor Ariane Schluter en Benja Bruining. Zoon probeert moeder op een datingsite te krijgen. Dit met alle gevolgen van dien, en zal cupido raak schieten? Lees hier waar je de film De Matchmaker kunt kijken.

10. Sincerely, Yours, Truly (2020)

Zondag 14 februari, 18.40 uur op Net 5 (IMDb ★ 6,0)

Het verhaal gaat over de eigenzinnige Hayley Hammond. Hayley stuit op een stapel brieven en een verlovingsring in haar nieuwe appartement. Ze besluit de afzender te beantwoorden en Josh is verrast als hij haar brief ontvangt. Anoniem beantwoorden ze elkaars brieven en groeien ze naar elkaar toe. Zit er liefde in de lucht? De hekkensluiter waar liefde gevierd moet worden in barre tijden! Proost op de liefde! Lees hier waar je de film Sincerely, Yours, Truly kunt streamen.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Valentijnsdag: Deze 10 Valentijnsfilms zijn deze week op tv te zien of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV