Valentijnsdag 2021: deze top 10 films is voor de Valentijnsdag-haters

Valentijnsdag 2021: deze top 10 films is voor de Valentijnsdag-haters
Met Ready or Not, Gone Girl en meer

Kijktip :

Aanstaande zondag is het 14 februari en dat betekent: Valentijnsdag. Speciaal voor mensen met een zwartgeblakerd of gebroken hart vol teleurstellingen en verdriet, die geen zin hebben in rozengeur en maneschijn, heeft Gids.tv een overzicht gemaakt van de beste anti-Valentijnsfilms van het jaar 2000 tot nu.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

1. Ready or Not (2019, IMDb ★ 6,8)

Gids.tv: ★★★★


Misschien wel de grootste verrassing van 2019 en een perfecte anti-Valentijnsfilm. De trouwdag moet de mooiste dag van je leven zijn, waar liefde en familie de ultieme droom waar moeten maken. De liefde zal zegevieren totdat Grace (Samara Weaving) een voorstel krijgt van haar steenrijke schoonfamilie. Horror en zwarte humor in de mix zorgt voor groots genieten. Lees hier waar je Ready or Not kunt streamen.

Lees hier de filmrecensie van Ready or Not

2. Gone Girl (2014, IMDb ★ 8,1)


Deze film vertelt het intrigerende verhaal van de vermissing van Amy Dunne, een mooie blonde vrouw uit een rustige buurt in Missouri. Haar man Nick Dunne treft een leeg huis aan, waarin overduidelijk een worsteling heeft plaatsgevonden. De politie start een onderzoek, maar al snel begint het bewijs richting Nick te wijzen. Bekijk hier waar je Gone Girl kunt streamen.

3. Blue Valentine (2010, IMDb ★ 7,4)


Hartverscheurend, bitter en eeuwig liefdesverdriet in Blue Valentine. Met fantastisch acteerwerk van Ryan Gosling en Michelle Williams, die de sterren van de hemel spelen. En blijf vooral zitten voor de mooiste filmaftiteling in de Hollywoodgeschiedenis. Bekijk hier waar je Blue Valentine kunt streamen.

4. American Psycho (2000, IMDb ★ 7,6)


Een cultklassieker van de bovenste plank! Niet voor tere zielen, want het kwaad heeft er nog nooit zo lekker uitgezien. Patrick Bateman (Christian Bale) lijkt op het eerste zicht de perfecte man: hij ziet er goed uit, is intelligent en verdient zeer veel geld. Maar 's nachts heeft hij een andere agenda - met kettingzagen en heel veel bloed. Lees hier waar je American Psycho kunt streamen.

5. Get Out (2017, IMDb ★ 7,7)


Oscarwinnaar Get Out van regisseur Jordan Peele is bij uitstek geschikt voor mensen die Cupido de rug toekeren. Op bezoek bij je schoonfamilie wordt het tijdens het zenuwslopende geluid van roerende theelepeltjes in een kopje gevaarlijk eng, en van liefde is uiteindelijk geen sprake meer. Lees hier waar je Get Out kunt streamen.

6. (500) Days of Summer (2009, IMDb ★ 7,7)


Bestaat de ware liefde? Tom Hansen (Joseph Gordon-Levitt) gelooft van wel, alleen is zijn ware liefde, Summer Finn (Zooey Deschanel), daarvan minder overtuigd. De herkenbaarheid van een gebroken hart en de mooie, humoristische manier waarop de opkomst en ondergang van de relatie wordt verbeeld, is de grote kracht van deze film. Bekijk hier waar je (500) Days of Summer kunt streamen.

7. Us (2019, IMDb ★ 6,8)


Een gezin vertrekt met hun kinderen naar een strandhuis om rustig te kunnen ontspannen met vrienden. Wanneer de avond valt, krijgen ze bezoek van onuitgenodigde gasten. De sereniteit die heerste verandert al snel in een hoop spanning en horror. Lees hier waar je Us kunt streamen.

8. Closer (2004, IMDb ★ 7,2)


Als je gelooft in liefde op het eerste gezicht, is de romantische dramafilm Closer er eentje die je doet beseffen dat je nog wel eens van een koude kermis thuis kunt komen. Het gras is immers altijd groener... De cast is indrukwekkend, met Julia Roberts, Natalie Portman, Jude Law en Clive Owen. Lees hier waar je Closer kunt streamen.

9. Don't Breathe (2016, IMDb ★ 7,1)


Het verhaal heeft helemaal niets met de liefde te maken, maar met een groep inbrekers die hun slag willen slaan bij een oude blinde man. Deze vrij simpele opzet is bloedstollend spannend, vooral in de totale duisternis - angstaanjagend lekker. Een tip: deze briljante thriller staat sinds kort op Netflix. Bekijk hier waar je Don't Breathe nog meer kunt streamen.

10. Midsommar (2019, IMDb ★ 7,1)


Een waarschuwing is wel op zijn plaats: deze uiterst bizarre film is absoluut niet geschikt voor tere zielen. Maar de mensen die de finale uiteindelijk halen, gaan zien dat het verhaal over een slechte relatie gaat. En 'slechte' staat dan in hoofdletters. Horror in fel daglicht, zeer origineel en onvergetelijk. Lees hier waar je Midsommar kunt streamen.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Valentijnsdag 2021: deze top 10 films is voor de Valentijnsdag-haters of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV