Recensie: Little Big Women is mooi drama over rouw, vergeving en loslaten

Recensie: Little Big Women is mooi drama over rouw, vergeving en loslaten
Intiem drama van hoge kwaliteit uit Taiwan

Film :

Sinds 5 februari staat de film Little Big Women op Netflix. Geïnspireerd door het echte levensverhaal van zijn oma brengt regisseur Joseph Chen-Chieh Hsu met zijn dramafilm een ode aan de (overlevings) kracht van vrouwen. Lees hier de filmrecensie van Little Big Women.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Verjaardag - begrafenis
Shoying verneemt notabene op haar zeventigste verjaardag dat haar reeds lang vermiste man Bochang is overleden. Het ergste is dat er een andere vrouw bij betrokken is, Tsai. Zij is tot het laatste moment bij zijn sterfbed gebleven. Een gezellige reünie verandert in een moment voor de familie om hun gecompliceerde moeder-dochterrelaties onder ogen te zien. Shoying besluit uit te zoeken wie Tsai is. Kan ze de hele situatie afsluiten op de manier waar ze haar hele leven naar heeft verlangd?

Onder andere actrice Ying-Hsuan Hsieh in de film 'Little Big Women'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Netflix brengt vanuit alle hoeken van de wereld nieuwe films naar Nederland. Deze keer een intieme arthouse-achtige dramafilm uit Taiwan over een familie die voor grote problemen en emoties komt te staan. Emoties tonen deze mensen nauwelijks, maar als er een scène voorbijkomt waarin een karaokeliedje wordt opgezet weet je percies hoe de vork in de steel zit. Het verhaal laat zien dat de dood van een naaste, ongeacht je er wel of geen (goed) contact mee had, een enorme impact kan hebben. Little Big Women bevat mooi acteerwerk van de cast en beeldschone beelden uit Taiwan, waardoor het een pareltje is voor de liefhebbers van kleine films met een groot hart. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Shu-Fang Chen (Dear Tenant) en Ying-Hsuan Hsieh (Green Door) zijn ook Vivian Hsu (Dream Raider) en Han Chang (Moonlight Romance) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Joseph Chen-Chieh Hsu (The Lobster Kid).

Vanaf 5 februari is de film Little Big Women te streamen op Netflix. Genre: Drama. Tijdsduur: 123 minuten. IMDb-score: 7,4.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Little Big Women is mooi drama over rouw, vergeving en loslaten of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier