Degelijke actiefilm The Taking of Pelham 1 2 3 dinsdag te zien op Veronica

Degelijke actiefilm The Taking of Pelham 1 2 3 dinsdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

De spannende actiethriller The Taking of Pelham One Two Three uit 1974, met filmlegendes Walter Matthau en Robert Shaw in de hoofdrollen, kreeg in 2009 een moderne remake met Denzel Washington. Hoewel deze film het niet haalt bij het origineel, staat hij garant voor een lekker filmavondje. Dinsdag zie je 'm op Veronica en je kunt The Taking of Pelham 1 2 3 streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Het leven van Walter Garber, een toezichthouder bij de New Yorkse ondergrondse, wordt op zijn kop gezet door een brutale misdaad: de kaping van een metro. Ryder, het criminele brein achter de kaping en de leider van een zwaarbewapende, vierkoppige bende, dreigt de passagiers te vermoorden als er niet binnen één uur een enorme som losgeld wordt betaald. Terwijl de spanning tot ongekende hoogte stijgt, gebruikt Garber zijn grote kennis van het metronet om Ryder om de tuin te leiden en de gijzelaars te bevrijden. Maar één ding blijft voor Garber een raadsel: zelfs als de criminelen het geld krijgen, hoe kunnen ze dan in vredesnaam ontsnappen?

Beoordeling Gids.tv: ★★★
Zoals gezegd haalt deze remake het niet bij het fantastische origineel uit 1974, dat nog altijd even spannend is als toen. Toch is er genoeg om van te genieten in The Taking of Pelham 1 2 3. Het acteerwerk is bijvoorbeeld uitstekend. Wat wil je ook, met grote sterren als Denzel Washington en John Travolta in de hoofdrollen? Ook voorziet de film ruimschoots in spanning en actie. Toch hapert het script op sommige momenten en zijn er momenten dat de greep van regisseur Tony Scott op de film wat verliest. Niettemin een vermakelijke productie.

Cast
Naast Denzel Washington (Fences) en John Travolta (Pulp Fiction) zijn ook John Turturro (The Big Lebowski) en James Gandolfini (Zero Dark Thirty) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Tony Scott (Top Gun).

The Taking of Pelham 1 2 3 (2009) wordt beoordeeld met een 6,4 op IMDb en is op dinsdag 9 februari om 23.15 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 106 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV