Maandag in M: staat coronavirus schaatsen op natuurijs en Elfstedentocht in de weg?

Maandag in M: staat coronavirus schaatsen op natuurijs en Elfstedentocht in de weg?
De gasten van maandag 8 februari

Kijktip :

Het sneeuwt momenteel volop in Nederland en het dreigt ook steeds kouder te worden. Dan barst in ons land gelijk de discussie los rond schaatsen op natuurijs, komt er deze keer dan echt een Elfstedentocht? In M wordt onder meer over schaatspret uitgebreid gesproken, en de vraag rijst of het coronavirus dit alles kan verpesten?

Lees verder onder de video's.

De gasten in M - maandag 8 februari

  • Marathonschaatsers hebben maar één wens: wedstrijden rijden op natuurijs! Dit weekend ging hun brandbrief rond als een lopend vuurtje en de oproep is helder. Acht jaar lang hebben zij gewacht op een winter met de huidige, strenge temperaturen en nu lijken de weergoden eindelijk goed gestemd. Het virus staat nog in de weg, maar er is ruimte voor hoop! Elfstedentocht-winnaars Tineke Dijkshoorn en Henk Angenent, Nederlands Kampioen marathonschaatsen Gary Hekman en winnares van de alternatieve elfstedentocht Laura van Ramshorst staan te popelen om de ijzers onder te binden.
  • Bij veel ouders stond maandag 8 februari roodomrand, dikgedrukt in de agenda. Vandaag is de dag dat de basisscholen hun deuren weer mogen openen, maar op sommige plaatsen heeft het winterweer roet in het eten gegooid. Bij deze leerlingen wordt hun geduld flink op de proef gesteld, want zij moeten nog langer wachten totdat ze weer naar school kunnen. Gelukkig zijn er ook veel ouders die vandaag wél vrolijk hun kind mochten uitzwaaien… M bespreekt het met demissionair minister van onderwijs Arie Slob.
  • Nog vijf weken en dan mag Nederland naar de stembus. Welke partij wordt de grootste en heeft een leidende rol tijdens de regeringsformatie? Vooralsnog gaat de VVD aan kop in de peilingen, maar de PVV geeft zich niet gewonnen. Het zijn diezelfde partijen die in 2010 met de grootste moeite een regering wisten te vormen. Documentairemakers Piet de Blaauw en Frénk van der Linden maakten een reconstructie van het turbulente, politieke huwelijk. De combinatie bleek geen succes: er volgt een scheiding en de gevolgen zijn nog altijd groot. Komen de partijen ooit nog tot elkaar? Vanavond schuiven de makers aan bij M.
  • Een verlenging tot en met 2 maart, heeft het demissionaire kabinet vandaag besloten. Hoe is dit besluit gevallen binnen het Veiligheidsberaad? Voorzitter Bruls is straks via een videoverbinding aanwezig.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in M: staat coronavirus schaatsen op natuurijs en Elfstedentocht in de weg? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV